torstai 8. maaliskuuta 2007

Lisää hippejä teiden varsiin

Uhhuh, pitikin mennä puhumaan politiikkaa. Nyt on huono olo ja suussa maistuu kakka. Ei ihme, että poliitikot ovat sellaisia hapannaamoja: heillehän tuo on arkipäivää ja ilmeisesti yhteiskunnallinen krapula vainoaa tämän tästä. Tosin he parantavat sitä puhumalla lisää politiikkaa, mihin minä en aio ihan heti sortua. Mitä nyt tässä vielä ihan vähän lievästi kieli (omassa) poskessa.

* * *

Tulin juuri viron kokeesta kotiin. Koe meni päin persauksia, mitäpä sitä kaunistelemaan. Taivutin "ilus tuba" -sanaparin erittäin luovasti mönkään. Fraaseihin säveltelin kauneimmat kukkaseni, mutta epäilen, että ne lakastuvat siinä samassa, kun õpetaja iskee niihin tuiman silmänsä. Harmitti koko tukala kieli ja typerä koe.

Kotimatkan varrella, Viinikankadulla jalkakäytävän ja ajoradan välisessä lumipenkassa seisoi pitkänhuiskea hauskannäköinen hippitukkainen mies pipa päässä, verkkatakkiin ja farkkuihin pukeutuneena. Hän tuki suurta vaalimainosta, jossa kehotettiin äänestämään Tampereen Rokkipappi eduskuntaan. Juippi vastasi hymyyni iloisesti virnistäen ja näytti kaiken sen epämääräisen sateen ja sohjon keskellä häkellyttävän aurinkoiselta. Uskonto ilmeisesti voi olla iloinen asia, tai ehkä eduskuntaan pyrkiminen, vaikka itsellä ne ovat hauskuutuslistalla vielä kaukana kulmakarvojen nyppimisen ja hajulukon avaamisen alapuolella.

Jos Rokkipappi lupaa järjestää lisää hippejä teiden varsiin ilahduttamaan milloin mistäkin myrtyneitä kansalaisia, saatan harkita ääneni antamista hänelle. Ääni se on ateistinkin ääni. (Ja nyt on myyjän markkinat, hoi eduskuntapyrkyrit. Tarjouksia vastaanotetaan.)

* * *

Perioditauko alkoi, eikä tarvitse yli viikkoon käydä Alma Materia morjenstamassa. Se on hyvä ja tietää myöhäisiä heräämisiä sekä yleistä vetelyyttä. Aah!

* * *

Edit:
Olen tietämättäni sortunut rikolliseen toimintaan. Korjaan heti. Hyvät naiset ja herrat! Saanko esitellä: hurmaava Just Sopivasti! Enää ei ananaksia aamuisin vaan nyt mirri kaulassa. Hot, hot, tssts!

4 kommenttia:

kopsi kirjoitti...

Jos Rokkipappi hommaa teiden varsiin kanssaveljiään muistuttamaan kumpaa kaistaa autolla Suomessa ajetaan, äänestän häntä.
*jotenkin vaan tuntuu et joudun kääntymään jonkun muun puoleen..mahtaneeko Herran palvelija sitä tietää itsekkään*

Ohari kirjoitti...

Täällähän on Rokkipapille nyt jo kaksi hyvinkin potentiaalista äänestäjää! Toisaalta kun sydämeni, jos vaikka paatunut se liekin, läpättää hempeästi hipeille ja muille hörhöille ja hevileteille, ei se ainakaan liikenneturvallisuutta lisää. Tulee nimittäin ehkä tuijotettua hippiä eikä edelläajavan puskuria... Soma hippi –> iloisa mieli –> liikennesuma. Tämmöistä tämä politiikka nyt sitten on: koskaan ei oikein tiedä miten olisi hyvä ja kenen kannalta.

justsopivasti kirjoitti...

Iltaa.

Saanko luvan vai tans..

äh.

Ohari kirjoitti...

Just, äh.

(Trad. lyh. virs. kaun.)