torstai 26. huhtikuuta 2007

Päätöntä

Viron peruskurssista arvosanaksi tuli kaunis ja kurvikas 3. Ohi on, ohi on, ohi on! Tralalaalalaalaa! Kakku pöytään!

Kielen kehityksen tentti palautetaan ensi viikolla, mutta jos proffa vähääkään arvostaa luovuutta ja improvisaatiokykyä, hän päästää minut läpi kurssista. Minä ainakin päästäisin, oli se niin vimmaisa yritys. Joskin kirjoittaessani ensimmäistä vastausta saatoin ehkä käyttää hieman liikaa vibraatiota (saattoi mennä vähän sentimentaalisuuden puolellekin) ja toista runoillessani huomasin suunnilleen puolessa välissä, etten oikeastaan tiedä aiheesta yhtään mitään. Jatkoin silti sinnikkäästi.

Minusta se, että huomaa, ettei tiedä, on kyllä huomattavasti parempi, kuin luulee, että tietää.* Eiku. Äh. Tuolla logiikalla olisi pitänyt vastaukseksi kirjoittaa: Huomasin juuri, etten tiedä tästä mitään, sori vaan.

Enkä kai minä nyt sellaista mene tentissä myöntämään.

* * *

Edit myöhemmin: Kirjoitin tähän "Kahvit päälle" -lauseesta jotain sekavaa höttöä, jonka vähän mietittyäni huomasin olevan ihan päätöntä. Idea oli se, että 'päälle' on minusta pää-sanan allatiivimuoto (eli tulosijamerkityksinen ulkopaikallissija) (eikä elliptisen lauseen postpositio), ja hauskuutin hihitykseen asti itseäni luennolla kuvittelemalla puuhakkaita marttoja kaatamassa jakaukseen kahvia.

Mitä tuohon nyt enää sanoo puolustuksekseen? Hups, mää tein sen taas?

* * *

Hihittelystä huomaa, että stressi helpottaa hitaasti ja varmasti. Tänä lukukautena enää neljä tenttiä – tai viisi, jos proffa ei arvosta luovuutta ja improvisaatiokykyä. Neljä on aika vähän, eikä se ole monta.

* * *

*) Muotoilinpa sitten hienon lauseen. Tulitteko hulluiksi sen kanssa?

7 kommenttia:

--KATA-- kirjoitti...

Ohi on, ohi on, ohi on! Tralalaalalaalaa!

Tässä tulee taas semmonen olo, että tarttee kohta ottaa yhteyttä pollajukeen. oh my god.

Ohari kirjoitti...

Kata, näin on, ohi on! Tralaalaa...

Pollis ei olekaan päivittynyt pitkään aikaan, joten olepa hyvä ja jaa tuskasi. Saat vaihtarina taatusti jotain yhtä mukavaa.

Elma kirjoitti...

Rakkahin homoin.
Kuule, mä ainakin tulin ihan huluksi tosta sun lauseesta! Mitäs nyt tehdään?
Miten käy pihan epäremontin harjannostajaisten ja leppoisten eläkepäivien?-)
Antoiko Kaura sulle puolestani jaksuh.. ha. höhö. Glup. Ei mitään :D

Ohari kirjoitti...

Elma, kultaseni, huluna sinä oot just niin tiedätkö. Tiedät sinä, senkin höpönassu! Niin että edelleenkin pidämme kiinni suunnitelmasta a) epäremontin harjannostajaisissa juodaan sangriaa tonnukalkulla (ei kerrota Matlikselle, koska se sanoo kuitenkin, että mitä minä sanoin, heti on sangriaa juomassa kun silmä välttää) ja b) leppoisia eläkepäiviä vietellään ihan huluina päivät pitkät PAITULEISSA* hiippaillen.

*) Tämä tässä jätetty Kauralle kostoksi, koska hautoo siellä tykönään minun JAKSUHALEJANI. Toisaalta, ehkä ne paraikaa peräti paisuvat MASUASUKIN tapaan ja saan ne esim. ensi viikolla entistä tehokkaampina...

Helen kirjoitti...

Minä sitten tykkään noista suomenkielen jutuista! Nim. tänään esitelmiä kuunnellut aiheista liiottelut ja lievennykset sekä kyllää-diskurssipartikkelin käyttö.

Kyllä suomen kieli on parasta! Tai siis ainakin parasta mitä minä tiedän, kyllä näin on.
(Tuossa tuli havainnollistavia esimerkkejä tänään opituista)

Kaura kirjoitti...

JÄIKS! Mä en vaan muistanu! Oikeesti yhtään en ottanu JAXUHAL-hanapakkauksesta. E-hen! Eijei. Onnea viron johdosta! Ks. myös lintu! <3<3<3

Ohari kirjoitti...

Helen, kuulostaapa nuo luennoiden aiheet tosi mielenkiintoiselta. Tahtoisin myös kuulla lievennyksistä ja liioitteluista. Minustakin suomen kieli on parasta, kylläpä vaan onkin :-)

Kaura, kiitos onnituksesta, mutta pidän kyllä katseen suunnattuna tiukasti suoraan eteen. En kato lintua, en kato lintua ÄÄH katoin kumminkin lintua.