lauantai 5. toukokuuta 2007

Baarianomus

Hyvät ihmiset, rakkaat lukijat ja muut ruudun toisella puolella luuraajat. Voidaanko sopia tässä nyt yhteisesti ja hyvässä hengessä niin, että jos saan lauserakennekurssin tehtävät ajoissa tehtyä, voin sen jälkeen lähteä baariin ottamaan pari ihan pienen pientä tuopposta olutta? Lauantai ja kaikki! Sen kunniaksi, jooko, että olen harvinaisesti yksin kotona lauantai-iltana? Tosin sitten en olisi yksin kotona vaan... no mutta kuitenkin.

Mitä? Sovitaan? Hieno homma! Sovitaan sitten niin! Minäpä lopetan tämän jaarittelun nyt heti ja alan hommiin.

Leikkaamalla tortun reunat röpyliäisiksi saatat hyvinkin saavuttaa paremman lopputuloksen.

Ja selkeästihän [leikkaamalla] on infinitiivirakenne, joka toimii adverbiaalina tässä (ööh) transitiivilausessa tai siis niinku niin. Että toi saatat saavuttaa olisi verbiketju ja (ööh) sen objekti olisi [paremman lopputuloksen]. Ehkä.

* * *

(Eihän se haittaa, jos tehtävät jäävät ihan vähän kesken, eihän?)

12 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Hah, eikä! Tässä sitä tehdään viestintäpolitiikan kurssitehtäviä kuule, eikä kaljoille niin vaan lähdetä. Tai no okei, jos minä haen tuolta jääkaapista ihan pienen tölkin olutta, niin mene sinä baariin :)

Ohari kirjoitti...

Hah, minä selätin juuri tuskaisan lauseen, tai kuvittelen ainakin selättäneeni sen (joskin se sätkii vielä hiukan) ja sain vaan lisää puhtia. Katsotaan nyt, kuinka nuo hiton ranginvaihdot minut uuvuttavat...

Saara kirjoitti...

Minäkin selätin juuri tekijänoikeuslain ja tietoyhteiskuntaraportin. Ja sitten hain sen oluen ja sain siitä lisäpuhtia :)

Ohari kirjoitti...

Hyvä sun kans Saara! Se tässä kyllä nyt vähän alkoi ihmetyttää, että hittojako me keskiäkäistyvät ämmät kaikenmaailman opintojen kanssa lauantaiehtoomme tärvellään, häh?! Eikö se ole nuorison hommia, mitäh!? Sain tehtävät tehtyä, mutta jotenkin alkoi ramaista. Jos nyt ei lähtisi baariin, pääsisi aamulla ajoissa kirkkoon... hm. Valintoja, valintoja.

ZePanda kirjoitti...

Toi kirkko on kyl aika hyvä arkumentti näis piireissä. Kääntäen siis, JOS nyt lähtisit paariin, niin ET varmanakaan ehtis kirkkoon ajoissa huomenna. Ja se harmittais ihan yhtä paljon kuin aina ennenkin! Niin että mietis nyt targgaan!

Saara kirjoitti...

Heh, ei kirkkoon.

Sonjuska kirjoitti...

Minä olin baarissa ja kaikki olivat seitsemän vuotta nuorempia. Ahdistaa.

Varapygmi kirjoitti...

Meinasin kans mainita, että eikö SE ole nuorison hommaa, että la-iltana sännätään paaritiskille drinksuttelemaan.

Ohari kirjoitti...

Hei tyypit, nolous kanssani. Heräsin sohvalta yöllä puoli kahden maissa, joten baari jäi nyt sitten. Mutta, huom! huom! Kun kerran heräsin peräti aikaisin, ehdinpä kirkkoon tästä vielä!

Minusta nuoriso saisi hoitaa sekä opiskelut että juopottelut, mutta asioiden ollessa niin kuin ovat, täytyy vielä tässä koittaa jaksaa kantaa kortensa kekoon. [Ym. ympäripyöreää selittelyä tähän.]

Nytpä onkin suunnitelman vastaisesti päässä krapulaton aivo, johon on hyvä työntää tietoa esim. Mikael Agricolan puuhasteluista ja Ruotsin vallan ajan kirkollisesta kirjallisuudesta. Oikeastaan, kun tuo ensi viikon tenttikirjallisuus sisältää niin kovasti kirkollista aineistoa, voisinkin ehkä hyvällä omallatunnolla jättää tänään menemättä kirkkoon (muulloin kyllä tietenkin aina). Hmm. Valintoja, valintoja.

Sonjuska kirjoitti...

Korjaus eiliseen: kaikki olivat minua 10 vuotta nuorempia. Ahdistaa.

Ohari kirjoitti...

Sonjuska dear, onneksi en lähtenyt baariin, nehän olisivat olleet sitten minua (mitä?!) kaksikymmentä vuotta nuorempia! Kuolohan siitä olisi korjannut vanhusparan :-D

Ei vais. Sen liiemmälti kotiseutua ja sen armaita paikallisia väheksymättä tahi mollaamatta ehdotan sulle, että tulet joskus tänne maalle baariin ja koet ihanan hehkeyden melkein seurassa kuin seurassa :-) Muutenkin kannattaa, siellä sityn hulinassakin, suosia kaikkein synkimpiä ja rähjäisempiä räkälöitä itsetunnon kohottajana. Tekee joskus hyvin sävähdyttävän vaikutuksen...

(Paraskin puhuja, minä. Nukuin sohvalla! Nukuin kuin mummo ja tuhisinkin varmaan vielä. Nolous!)

Zepander kirjoitti...

Sonjuska, nou hätä - jos mä lähen baariin, kaikki on siellä 26 vuotta nuorempia. Revi tästä. Ja silti pakko käydä joskus! Äh!

(Blogitapaamisiin voisit tulla, siellä kaikki on ihan samanikäisiä kuin sä :) Niinq täsmälleen, tietty!)