tiistai 19. kesäkuuta 2007

Boheemin rap

Boheemiräppärinne tässä päivää. Tulin vartavasten kertomaan, että paiskittuani kiivaasti päivän Spider-pasianssia ja lörpöt neuvoteltuani Windows Live Messengerissä söin juuri lounaaksi kuningaskokoisen Tuplan, jonka huuhtelin alas lasillisella raikasta keltaista Jaffaa. Jälkiruoaksi sauhuttelin valkoisen Marlboron. Viimeistelen makunautinnon vielä Sirkusaakkosilla ja Terry Prattchetin Wyrd Sistersillä. Saatan ottaa pienet nokkaunet, jonka jälkeen alan suunnitella huolella päivällistä. Luultavasti se on hyvin samankaltainen kuin lounas, lisättynä ehkä Saarioisten pinaattikeitolla ja keltainen Jaffa korvattuna mahdollisesti Olvin kolmosoluella.

Loppupäivä täytyykin ottaa erityisen rennosti ja ehkä jätän illallisen suunnittelun ja valmistuksen sisäkölle, sillä huomenna täytyy kiiruhtaa jo varhain kello 14.00 kosmetologille. (Tosin se lienee turhaa, sillä minulle kerrottiin, että olen jo kaiken kauneudenhoidollisen avun ulottumattomissa. Yrittänyttä ei silti laiteta, enkä siis aio perua aikaa, kun sen viimein, useita viikkoja asian eteen ponnisteltuani, sain varattua.)

Ai pahus! Annoinkin sisäkölle vapaapäivän. Voi sentään. Täytynee jaksaa itse vääntäytyä jääkaapille, jos en sitten ota iltaa ihan dieetin kannalta.

* * *

Aina silloin tällöin täällä Internetin synkeissä syövereissä yksinelävät ihmettelevät, miten perheelliset ehtivät hoitaa kaikki arkiset askareensa ja toisaalta eläkeläiset kummastelevat, miten ikinä ennättivät vielä töissä ollessaan puuhailla yhtään kotona tai harrastuksissa.

Minä hämmästelen, että miten maailmassa kansa käy ja toimii, jos sillä ei ole taloudessa lapsia, jotka määräävät edes jonkinlaisen päivärytmin, ja säännöllistä työtä tai opiskelua, jonka mukaan on elettävä. Vaikeaa tämä on, jos ei suorastaan mahdotonta. Hiukan myös tuskaisaa, sillä omatunto, tuo aivokopan pikku vaelteleva kuiskailija ja ruikuttaja, pitää huolen, ettei luterilainen työmoraali ja arkikäsitys vaan vahingossakaan pääse unohtumaan.

Senkin laiskavötkäle! Sinusta ja toimistasi ei ikinä, IKINÄ, tule mitään! Sinä lapamadon veltompi lajitoveri, kerää nyt hyvänen aika itsesi ja pue edes päällesi!

Äh. Minkä vuoksi? Kohta on kuitenkin jo ilta ja mentävä nukkumaan.

* * *

Huomatkaa ystävällisesti ensimmäisen kappaleen nerokas tuotesijoittelu! Jos töitä ei ala tulla enempää, vaihtoehdot ovat joko kuolla nälkään tai muuttaa tämä mainosblogiksi ja panna hulppeiksi rahoiksi. Menköön tämä harjoituksesta. Me boheemithan emme ole niin nokon nuukia moraalin kanssa.

16 kommenttia:

--KATA-- kirjoitti...

Voi mitä vötkäilyä!

Olen varmaan jo ilmoittanut kaikkien blogien kommenttilaatikoissa, että minulla on vielä 8 työpäivää jäljellä ennen lomaa.
Kerron sen siis nyt täälläkin. KAHDEKSAN! Eli ei siis enää montaa. Kahdeksan on vähän kuin seitsämän jne.

Terveisiä!!

Ohari kirjoitti...

Kata, voi voi nimenomaan. Jotain tars keksiä, ei tästä tuu nyt mitään. Ehkä otan jonkin tenttikirjan heti huomenna jo työn alle. Tai jotain!

KAHDEKSAN! Se on tosi vähän, tralalaa! Ja terveisiä kans :-)

/mek kirjoitti...

Kyllä moraalia tuli nyt turhaan vähäteltyä. Moraali on tärkeä asia!

Varsinkin mainosblogille; löyhällä moraalilla tekee parhaat rahat!

Elma kirjoitti...

Heeeh, mä taas puolestani olen ainakin omassa blogissani ilmoittanut, että mulla on 7 työpäivää ennen lomaa !
Sit mä alna kans boheemiksi ! En pue viiteen viikkoon kenkiä jalkaan, kuljen vaan ruohonkorsi suussa ja juon viinaa. Ah.
Terveisiä multakin ! Kaikille !

Zepander kirjoitti...

Vötkäily ruulz. Oma tupa oma lupa. Oma aikataulu paras aikataulu. Jne!

2 päivää ekaan lomapätkään, sit 3 pv duunia (jollen saa taiottua niitä saikuksi) ja sitten kuukausi VÖTKäilyä. Ja sit on VIELÄKIN käyttämättömii lomapäivii! Jee!

Ohari kirjoitti...

/mek, totta. Alankin panostaa moraalin löyhentämiseen nyt ns. täpöt. Haen huomenna tenttikirjan, että on jotain kunnollista välteltävää. On päässyt vähän epäprofeksi tämä vötkäily, kun ei ole ollut mieleistä syrjään lykättävää työtä käsillä. (Huushollitoimia ei näköjään meillä lasketa.)

Elma, terveisiä! Sun pitää sitten huolehtia kuitenkin, ettei MPMS pääse sotkemaan boheemiuttasi. Julista vessapaperi teillä kokonaan pannaan! Ei tule hylsyjä! Hohoo! Siitä saa MPMS ja siitä!

ZEP, VÖTK, VÖKT! Oho, menee ihan kieli solmuun, mutta siis hirmuhyvät lomavötkäilyt sekä sulle että muille lomalaisille! Vötkäilkää, ihmiset!

Ja ottakaa toki lisää huutomerkkejä tästä: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sir Ola kirjoitti...

Vaan mullapas onkin 8 lomapäivää ennen töihinpaluuta! Ähäkutti! Niiden aikana pitäisi vielä käydä syömässä maksaa Sikalassa ja, jos ennätän, kateenkorvaa Kosmoksessa. Saakohan jostain vielä korvasieniä?

Ohari kirjoitti...

Ola, OHHOOHHHOooooh. Kävin blogissasi ja sitten tulin tänne: vasta nyt aukesi se, että et saanut maksaa Zetorissa. Mietin nimittäin Fiori e bacissa, että mikä helevetti tuossa nyt muka voi niin tuskallista olla! (Blondi ja hidaskin vielä.) Nyt naurattaa hirmu iloisasti. Kahdeksassa päivässähän ihminen ehtii vaikka mitä, esimerkiksi kasvattamaan omat korvasienet... (eiku yök, jospa jätetään sittenkin tämä aihe)

Helen kirjoitti...

Oisko tässä nyt 1,5 päivää tai jotain ennen lomaa. No ensi viikolla vielä pitää paria jutskuaa vilkaista ja tehdä tuntilista kesäkuun töistä, sitten seuraavan kerran palaan sorvin ääreen 30.7.

Ohari kirjoitti...

Helen, no eipä oo paljon sullakaan! Kivaa, rentouttavaa lomaa!

Sun äitis kirjoitti...

Harjoittelin lomaa maanantaina. Puin vaatteet päälle klo 22, vein roskat ja kävelin lyhyen lenkin. kun lutter alkoi kuiskailla. Muun päivää vietin jaloa joutilaisuutta sängyssä.

Eilen piipahdin vielä vähän siivoilemassa. Seuraavan kerran työmaalle 13.8.! Opettajaopiskelijoiden blogeja väijyn toki koko kesän, mutta eihän blogien lukeminen ja kommentointi mitään työtä ole, eihän?

Kaikkea hyvää boheemille taipaleellesi!

Ohari kirjoitti...

SÄ, Lutter se on semmoinen riiviö! Blogien lukeminen ei valitettavasti ole ainakaan palkallista työtä – jos se olisi, ei ikinä olisi rahahuolia :-D (Miksei se voisi muuten olla? Jos siellä maailmalla nyt on joku, joka haluaa välttämättä maksaa minulle blogien lukemisesta ja vaikkapa kommentoinnistakin, otan homman vastaan heti. Alan lukea jopa asiablogeja!) Mukavaa lomaa sinullekin, Äiskä!

kukkis kirjoitti...

Mahtavaa! Otan susta oppia heti, kun lomani puolen tunnin päästä alkaa. Tai no, ehkä tarttee ensin hankkiutua kotiin. Myös Elmalla on selkeesti hyvät lomasuunnitelmat. Pyrin samaan ja toivon että haima kestää. Hyvää kesää kaikille!

Ohari kirjoitti...

Kukkis, upeeta! Hyvää kesää sulle myös!

Kiitos paljon kommenteista rakkaat ihmiset! Hoksasin tässä nimittäin niiden avustuksella, ettei tämä nyt niin kamalaa ole ollenkaan kuin miltä kirjoittaessa tuntui. Töitäkin on luvassa taas ja niiden muassa toivoakseni jonkinlaista tarmon, jos ei nyt varsinaisesti puuskaa, niin ainakin heikkoa etenevää ilmavirtailua :-)

Sun äitis kirjoitti...

Ohari,
mulle maksetaan blogien lukemisesta ja kommentoinnista!

Tai siis no, minulle on resursoitu useita satoja tunteja viiden verkkopainotteisessa opettajankoulutuksessa opiskelevan ohjaamisesta. Lähipäiviä on vain yhdeksän. Opetusharjoitteluja käyn seuraamassa pari kertaa/tyyppi. Annan palautetta oppimistehtävistä ja ohjaan kehittämishanketta, mutta kyllä niistä tunneista suurin osa menee oppimisalustamme rakenteluun, kursin blogiin ja wikiin kirjoitteluun ja opiskelijoiden blogien lueskeluun ja kommentointiin. Eli olen osittain siirtynyt blogaamaan työkseni!

Hyvä muuten, että sulle on alkanut taas töitä siunaantua, vaikka lomailukin toki on kivaa. Vietä riemuisa juhannus!

Ohari kirjoitti...

Äiskä, ooh! Toivottavasti sulle ei käy niin kuin usein, kun jostain mieleisestä aletaan maksaa: se lakkaa innostamasta. No tuskin sentään, onhan täällä Blogsfäärissä jos vaikka mitä tutkailtavaa :-) Työt on mukavia, kun on lomaa – ja toisinpäin. Hyvää jussia sinullekin!