sunnuntai 1. heinäkuuta 2007

Ellen, Ellen

Voi Ellen minkä teit! Ihmiset olivat pukeutuneet parhaimpiin verkko- ja napapaitoihinsa, repal kauniimpiin housu- ja hameihinsa ja kiskaisseet jalkaansa hienoimmat varvastossunsa. He olivat asettuneet juhlallisen vakavina kuulemaan, mitä mieltäylentävää suuresti arvostetulla julkisuudenhenkilöllä ja suurella Suomen ystävällä – tekisi mieleni sanoa että Suomen lähettiläällä suuressa maailmassa – olisi sanottavana. Erityisesti yleisöä epäilemättä kiinnosti, mitä Pamela Andersson, lähes jokaisen serkkulikka, meistä suomalaisista ajattelee. Ja sinä menet ja yrität kouraista sitä pempusta! Joskin hyvästä pempusta, mutta silti, ahteristosta, takalistosta, pakarasta! Voi voi voi.

Elämältäni putosi pohja. Matot jäivät pesemättä, vaatehuone siivoamatta. Heinäkuu tuli, ja otteeni lipsuu, en saa mistään kiinni, kaikki on turhaa, toivotonta. Päiväni kuluvat peiton alla nyyhkyttäessä, pureskellessa kynsiä ja kieriessä raastavassa tuskassa.

Mikään ei auta, ei mikään. Paitsi ehkä jos sinä, Ellen, kierit ensin tervassa ja höyhenissä ja sen jälkeen pukeudut säkkiin ja ripottelet tuhkaa yllesi. Kadut, ryömit ja anelet anteeksi. Ehkä se jälkeen saisin viimein vaihdettua komeroon lampun ja siivottua parvekkeen. Ehkä pystyisin edes ajattelemaan Yleisradion historiaa. (Tai no. Ehkä ei sitä sentään. Viime kesänä Ellen tiettävästi oli ihmisiksi ja lukematta se jäi lukuisista yrityksistä huolimatta silti. Paha kirja, dokumentaation demoni oikein.)

* * *

No news is good news, sanotaan. Heinäkuussa tämä tosiasia käy onnellisesti ilmi, joka vuosi. Kun mitään ei tapahdu, (iltapäivä-)lehdet joutuvat tekemisen puutteessa loputtomiin rääpimään takavuosien missin juhannushihhulointia tai puuduttavan puisevan pääministerin halailuja. Ehkä kesäisin ihmiset ovat ansainneet illuusion siitä, että maailmassa, tai ainakaan kotomaassa, ei tapahdu mitään ikävää tai surullista. Ehkä maailmantuskastakin on hyvä pitää lomaa. Niin kauan kuin lööpit täyttyvät turhanaikaisesta kohotuksesta julkkisten ympärillä, valtakunnassa lienee kaikki hyvin.

Aina silloin tällöin marisen töistäni, jotka sivuavat printtimediaa. Erityisesti heinäkuisin olen kuitenkin hyvin helpottunut siitä, että saan keskittyä sähäkästi ja kantaaottavasti kirjoittamaan
Sika-nautajauheliha 400 g 1,49 (3,73 kg)
sen sijaan, että joutuisin pähkäilemään, mitä ihmeen uutta sanottavaa vielä keksisin Ellenistä, Matista, Teposta, Pamelasta, Paulasta tai Ilestä.

Kesä kaikilla kuitenkin.

* * *

Parikymmentä vuotta sitten kaverini katseli minua vino hymy kasvoillaan ja loihi* lausumaan:
"Sulla on, Ohari, hieno pallopaita! Kun otat paidan pois, pallo jää!"

Eipä kaveri tiennyt, kuinka oikeassa olikaan, sillä uusimman testiajon tuloksena kävi ilmi, että olen pallogrilli.

Grillisieluni on:

Perinteinen pallogrilli
Nautin perinteistä, mutta arvostan myös perinteiden humoristista, vähän nyrjähtänyttä puolta.

Tee sinäkin Ideakeittiön grillitesti


[via Sermihelvetti]

Arvostan nyrjähtänyttä puolta? Se on kyllä kukkua! Minähän nyrjähdän, jos perinteitä mennään tärvelemään. (Elleninkin olisi pitänyt yrittää kouraista Pamelaa tissistä, niin koko kamalaa episodia ei olisi koskaan tullut.)

* * *

*) Hän loihe lausumaan : loihi lausumaan : on loihenut lausumaan : oli loihenut lausumaan? Help.

6 kommenttia:

/mek kirjoitti...

Olisin sanonut loihe, mutta menin sekaisin siina kohdassa jossa oli ne tissit.

Ohari kirjoitti...

Ja vielä Pamelan tissit! ( o )( o )!

minh kirjoitti...

Minä olenkin syventynyt tutkimaan tämän kuohuttavan tapahtuman jälkipuinteja ja syitä syvemmin. Tiedän mm. että Sedu lupasi jumalten kostoa Ellenille, koska tämä kieltäytyi pyytämästä anteeksi Pamskulta ja Sedulta ja Nygårdilta ja MTV3:lta ja...

Jotain siihen suuntaan, että ne, jotka kieltäytyvät anteeksipyynöstä, epäonnistuvat myöhemmin raskaasti ja rangaistus lankeaa ikäänkuin luonnostaan. Nih!
-minh-

marri kirjoitti...

Mitä ihmettä siinä maassa taas tapahtuu?
Onko teillä taas Suomessa asuvien salaliitto, vai onko parempi olla tietämättä mistään mitään?
Kuka Ellen? Teki mitä? nappasi Pamelaa kiinni ahterista, vaikka olisi mielummin pitänyt tietenkin koklata tissejä?

Varapygmi kirjoitti...

Saako vastata Marrille, että ei ilmeisesti mitään, minkä vuoksi lehdet täyttyvät vähän vähäisemmistä tarinoista. Ei sillä, etteikö Pamelassa mitään suurta olisi. (Sori Ohari, kun luvatta vastailen!)

Ohari kirjoitti...

Minh, nyt jännittää, että jos Ellen jatkaa jumpittelua, millainen maailmanloppu siitä vielä syntyykään! Hurrikaaneja! Heinäsirkkoja! Tulvia!

Marri, kutakuinkin juuri näin. Eli siis niin kuin Pygmi sanoo: on parempi olla tietämättä mistään mitään :-D

Ja Pygmi, anti mennä vain ja mieluusti sittenkin. Pamela on suuri persoona. Kunhan hän vähän kypsyy ja esimerkiksi pykää kasaan hyväntekeväisyyslevyn, alan luultavasti jumaloida häntä samoin kuin muitakin isotissisiä blondeja, kuten Marilynia ja Dollya.