keskiviikko 5. joulukuuta 2007

Kenkä- ja savukepoliittinen tiedonanto

Tupakoinnin lopettajaa kehotetaan kertomaan aikeestaan julkisesti siinä tarkoituksessa, että nolostumisen pelossa ei sortuminen kävisi helposti. Vähän samassa tarkoituksessa olen aiemmin(kin) raportoinut järjettömästä taipumuksestani hankkia käyttökelvottomia kenkiä.

Ei vaan auta näköjään ~ huokaus ~ mutta jospa tämän kerran jälkeen. Jos nyt oikein isoon ääneen taas kerran uhoaisin, että tämä saa olla viimeinen kerta. Viimeinen. Tästä lähtien vain terveydellisesti ja käytöllisesti järkeviä jalkineita*.

Tuossa vieressä on uusin kompastus. Minulla on myös sen pari nyt taloudessani ja poskilla nolouden puna. Mitä tuollaisten kenkien puolustukseksi voi sanoa? Niillä ei voi kävellä, eivätkä ne lämmitä. No mutta ainahan voi mennä taksilla ja ne ovat tosi hienot hei?

Tässä minä nyt istun uudet kengät jalassa ja pohdin taas kerran, oliks ihan pakko. Ja lopputulema on sama kuin aiemminkin: miten minä olisin voinut jättää ne kauppaan, kun ne HUUSIVAT perääni, kodittomat kenkäparat, ja varpaani vastasivat HUUTOON kaihoisasti kipristyen? Niin juuri, en mitenkään. Liha on heikko ja erityisen heikko se on näköjään jaloissa.

* * *

Kai se on myönnettävä kuitenkin, että kenkänoloudesta avautuessa samalla vähän sittenkin tekee myös mieli leuhkia. Ne ovat hei tosi hienot! Ja edelleen samalla, kun aloitin avautumisen, paljastan myös, että tupakkaa palaa taas vähän liikaa. Siitä en löydä mitään positiivista toisin kuin uusista kengistä, mutta samaan tapaan kuin olen uhonnut jättäväni hullut kengät rauhaan, olen myös uhonnut jättäväni tupakat polttamatta. Pah. Luullakseni tässä kohtaa on viisainta lopettaa selittely.

* * *

*) Jos ja jos, kun pelkkä jalkine-sana puistattaa. Jalkine on kapine, jossa on tukeva lesti, joka on lämmin tai viileä käyttötarkoituksen mukaan, valmistettu laadukkaista materiaaleista suojaamaan jalkaa ja niin jumalattoman, puuduttavan tylsä, että jo jalkaan vetäessä nukahtaa seisaalleen (ainakin tämä) ihmisraasu.

10 kommenttia:

Sun äitis kirjoitti...

Ai miten niin noilla ei voi kävellä? Minusta korot näyttää ihan just tismalleen sen korkuisilta, että nuo kun pukee jalkaansa, päätyy kulkemaan ihanan ryhdikkäästi, mutta sopivan keinuvasti.

Mikäänhän ei tee ihmiselle itsevarmuutta niin kuin hyvät korot!

/mek kirjoitti...

"Mitä tuollaisten kenkien puolustukseksi voi sanoa?"

Ei mitään, sillä on liian kova kiire olla pökertymättä ja samalla yrittää pysäyttää tämä nenäverenvuoto.

PS. Jos lopettaa tupakin polton voi säästyneillä rahoilla ostaa lisää tuon kaltaisia saappaita! Pökr.

sir Ola kirjoitti...

FMB:t rulettaa!

Allyalias kirjoitti...

Ihanat!

Ohari kirjoitti...

Äitis, oikeasti kengät tuntuvat korokkaammilta kuin kuvassa, mutta en valita :-) Olen samaa mieltä siitä, että ryhti paranee ja kohtuudella käytettynä korkokengät ovat sikäli siis hyvinkin järkevät jalk^ÄÄHGH^kengät.

Onhan minulla tietysti järkeviäkin kenkiä: arkikäytössä maiharit, joskus lenkkarit ja jopa kumpparit (ooh), joten hepsankeikkuus iskee tosissaan vain silloin tällöin. Seliseli :-D

/mek, sulla on sitten kamalan herkkä nenu :-) Tupakkihommelista olet oikeassa kovin.

Ola, kyllä, toimii. Eilenkin kun mies [sensuroitu] niin sitten [sensuroitu] ja heitti vielä [SENSUROITU] näin. Joo. Hihi.

Ally, eikö ole!

Olmi kirjoitti...

I-HA-NAT. osaaksä oikein kävelläkin noilla koroilla? jos joo, niin *kade*. mä en osais, huojuisin tuulessa kuin kaatumaisillaan oleva sähkötolppa.

Kopsi kirjoitti...

Heippistä Ohari piiiitkästä aikaa...
Mutaa kun nuo kulkuvälineesi on oikeesti tosi hienot, ehkä jopa sanoisinko..upeat. ..et ei muuta ku köpöttelemään..eli ryhdikkäästi astelemaan.

Mut kerroppa sinä asiantuntija, miten mä opin ostamaan joskus sopivan kokoiset kengät. Se vaan tuntuu aina olevan täysin mahdotonta??!!**

Hyvää Ittepäisyyspäivää!

Lilith kirjoitti...

Kenkien tarkoitus on mahdollistaa kaksi asiaa: istuminen ja satunnainen seisoskelu. Ugh.

Elina kirjoitti...

Onpas kauniit kengät: Näyttävätpä tismalleen samanlaisilta kuin omani. :-)

Korokepohjan ansiosta noilla on helppo kävellä ja muuten kerrankin kengät, joilla ei liukastu! Usein talvikengät(kin) tuppaavat olemaan silopohjaiset - kuka idiootti sellaisia suunnittelee?! Ei ainakaan Suomen oloissa toimi (paitsi ehkä nykyään, kun ei ole lunta eikä nähtävästi edes pakkasta). Sinulla on hyvä maku ;P

Ohari kirjoitti...

Olmi, joo ja joo, osaan. Olen tosin harjoitellut korkkarisipsuttelua pikkulikasta. Huojuminen, tai keinunta (ks. äiskän kommentti yllä), kuuluu asiaan. Ööh, jossain kohtuuden rajoissa tietysti :-D

Kopsi, moiii! Mukava kuulla että olet maailmassa. Eihän sulla vaan ole enemminkin sopivuus- kuin koko-ongelma? Mulla ainakin on niin typeränmalliset kantapäät, ettei ne sovi kaikkiin kenkiin ollenkaan - ts. kaikista malleista ei sopivaa kokoa olekaan vaan liian pienetkin kengät lipsuvat jaloista. Joskus on joutunut nyyhkyttäen hylkäämään just niin maailman ihanimmat kengät, kun ne eivät pysy jalassa (paitsi ehkä pikaliimalla, jota konstia en ole vielä hoksannutkaan kokeilla...)

Lilith, ugh. Näin juuri & oumme huastelleet.

Elina, ittelläs on :-) Noissa on tosiaan JÄRKEVÄSTI kuvioitu pohja. Kuopus osti juuri kasarisaappaat (yäk, korottomat kapeakärkiset, yäk), joissa ei ole lainkaan pohjakuviointia. Voi hyvää päivää. Nolona joutui lapsi myöntämään, että "Kyllä kai näihin äite tarttis sittenkin jonkinlainen pohja suutarissa laitattaa, ei pysy pystyssä muuten." Sain oltua sanomatta sen ilmeisimmän (mitäminäsanoin) ja lupasin korjauttaa kengät. Harmittaa silti maksaa valmiista kengistä tuommoinen lisä. Toivoakseni lapsi oppi jotain edes.