keskiviikko 23. tammikuuta 2008

Hämärän rajamailla

Puuhamaa on hauska paikka. Kesällä siellä on auringonkukkapelto ja talvella mummeli, jonka hiukset hohtavat violettia valoa. Ostin K-Kaupasta halvat villasukat (2,60), jotka ovat siksi omituisen malliset. Parkkipaikalla nainen latasi autoon kahta koiraa, samanlaista kuin Jennin Kojootti. Toinen seisoi neljällä tassulla valmiina hyppäämään kyytiin, mutta toinen makasi kyljellään valkeassa maassa. Jos se ei ollut kuollut, oli siltä ainakin pahasti tolkku pois. Miksi kukaan kuljeskelisi kuolleen tai tajuttoman koiran kanssa? Varmaan se oli sittenkin vain hyvin väsynyt. Täytyihän sen olla.

Vintissä lenteli tiainen kuin kotonaan. Luulin sitä ensin lepakoksi.

Kun palasin, autossani oli yhdeksän eli 9 muovikassillista englanninkielistä scifiä. En ole ihan varma, uskallanko tässä vaiheessa paljastaa Tolle talouden kirjallisuuden lähteneen käsistä (yhdeksän scifikassillisen verran + 2 muuta kirjallisuutta, mm. tutkimus suomalaisten seksielämästä vuodelta 1974. Siinä on kivoja kuvia. Kamasutra is so last season.)

Ehkä muilutan ne kirjahyllyyn vaivihkaa, ja kun hän huomaa ne, väitän, että en tosiaankaan tiedä mistä ne ovat ilmestyneet. Tai sanon että aina ne ovat tuossa olleet, tai ainakin tosi kauan, ja toivon, ettei hän pyydä määrittelemään "tosi kauaa". Tai ehkä parhaiten puolustautuakseni hyökkään ja syytänkin häntä kylmäverisesti pokkaripaljoudesta. Vaihtoehtoja puntaroidessani painoin moottoritiellä äänimerkkiä ja säikähdin älyttömästi.

Tekisi tolkuttomasti mieleni käydä kyljelleni makaamaan. Sen sijaan lähden ostamaan lapselle liimaa liimatta- ei haisteltavaksi.

7 kommenttia:

/mek kirjoitti...

"Ehkä muilutan ne kirjahyllyyn vaivihkaa"

"Mitkä kirjat? En minä näe mitään kirjoja?" Ja sitten aina selän takana hyräilet "tidididididi tidididididi..."

--KATA-- kirjoitti...

En tiedä mistä sää puhut.

Ohari kirjoitti...

/mek, mainio ehdotus! Tosin kävi sillee, että Toihan sanoi JEE! KIRJOJA! JEE! SCIFIÄ! JEE!

Höh. Tallennan kuitenkin Parhaat selitykset ja harhautukset -arkistoon.

Kata, sääpä juurikaan et tiedä yhtään. (Ruikutan varmaan myötätuntoa myöhemmin, ok?)

DorianK kirjoitti...

Olen hämmentynyt. Harrastettiinko Suomessa muka vuonna 1974 seksiä? Vai onko sekin teos fiktiota tai jopa scifiä?

Ohari kirjoitti...

Dorian, hämmentää minuakin. Luulisin, että kyse on realistisesta, ehkä jopa modernistisesta proosasta. Perustelen arviotani tällä herkällä katkelmalla:

"Koko aineiston naisia koskevien tulosten perusteella olivat esileikit puuttuneet joka 19. yhdynnässä, miesten ilmoittamina sen sijaan vain joka 34. yhdynnässä. Tämähän merkitsee sitä, että miehet pitävät esileikkeinä sellaisia yhdyntää edeltäviä toimintoja, jotka eivät naisten mielestä täytä esileikeille asetettuja ehtoja."

DorianK kirjoitti...

Hämmentää lisää. Sukupuolien väliset näkemyserot viittaisivat siihen, että kirjalla on todellisuuspohjansa. Naisten ilmoittaman luvun takia epäilen kuitenkin myös aika raskasta fiktiivistä maustamista. (Tai sitten Suomessa on ollut kolmekymmentä vuotta sitten reilusti enemmän naispareja kuin nykyään, tai naisetkin ovat laskeneet yhteisen taksimatkan esileikiksi.)

Ohari kirjoitti...

Dorian, minulta loppuivat sormet kesken tuossa laskutoimituksessa, niinpä päätin, etten mitenkään voi ajatella ahtaasti 1 nainen / 1 mies / 1 yhdyntä (tai / 1 tai joku muu määrä esileikki) (?) ja sitten päätin vielä, ettei koko asia oikeastaan minulle kuulu ja kukin taittelee itse omat esikkonsa ja muut kikkailunsa. Paholaisen kirja koko tutkimus.