maanantai 18. helmikuuta 2008

Ääretön näppäryys

Oharin nixigornerista morjens! Mää kekkasin viime viikolla, että kun hiireen, siis tohon tietokonehiireen, kaataa kahvia, sen rullausrulla lakkaa rapisemasta inhottavasti. Vähänkö oli kuulkaa hienoo rullailla, kun sivu sujahteli ääneti ja pehmeesti ylös-alas-ylös-alas-ylös-alas-jne.

Tosin taitto-ohjelman kans tuli vähän ongelmia, kun siinä toi rullaustoiminto myös suurentaa (ja toiseen suuntaan tietty pienentää) ja kun hiiren rullausrulla ihan tärähtelystäkin liikahtelee, on se ny niin sujakka, niin yllärinä oli ruudulla silloin tällöin ties mitä. Esimerkiks kerran ihan hiton iso Mikko Alatalon pää ja säikähdinkö jumaliste melkein tolkuistani. Kyllä hikka lähti.

No annas olla. Yhtenä päivänä tässä teini oli käyny rämpläämässä koneella vastoin varsin kieltoa – ja eikö hiiri pentele siltä jäljiltä rapissut taas. Rap-rap-rap-ylös ja rap-rap-rap-alas. Ottiko päähän? No otti tietysti! Olin jo jupisten lähestymässä kahvipannun kanssa hiirtä, kun teini huomautti, että saman asian ajais, jos painais vaan siitä rullasta. Että niinku rapina loppuis niinkin ja kahvit vois vaikka juoda sen sijaan, että kaatelee niitä pitkin pöytiä ja lattioita.

Ihme homma. Näin justiin kävi! Kyllä on kätevää. Tosiaan voi kuulkaa valita ihan tosta rullaa painamalla, että rapiseeko se vai ei. Nyt rapisee, nyt ei rapise. Nyt rapisee. Nyt ei. Hohoo!

* * *

Jos teillä on mitään yhtä hienoja, tai vaikka vähän huonompiakin, nixejä, mää kuulisin niistä kauheen mielelläni. Ainahan sitä voi ihminen nääs oppia uutta. Mutta pidetään ne sukkahousut jalassa kumminkin.

10 kommenttia:

Sun äitis kirjoitti...

Moro,
olen työmatkalla Turussa ja Spöget on fölissä lomamatkalla. Hotellin telkkarista tulee Disney-kanavalta autot, jota herrat seuraavat. Siitäkin huolimatta katsoin oikeudeksi katkaista katselunautintonsa lukemalla ääneen otteita merkinnästäsi. Mikko Alatalon pään kohdalla ulvoimme kaikki kolme! Erinomainen merkintä!

oblomov_jr kirjoitti...

Eix sunt murhattu sun edellisessä postauksessas?

No niin tai näin: lisää tämmösiä kuoliaax naurattajia, toivoo tää meitsi.

/mek kirjoitti...

Mjoo, mut kyl mä ole sitä mielt ettei ilma sukkahousui kyl mittä hyvii vinkkei voi ollaka!

--KATA-- kirjoitti...

Mää oon ton Mekin kannalla. Mitään niksiä ilman nailonia ole!

Ohari kirjoitti...

Äiskä, kiitos :-) Totuus on joskus tarua ihmedeellisempää.

Oblo, joo! Moon astraaliohari nyt. Älä käy sinä kuolemaan kumminkaan!

/mek, Kata, sukkahousunixipostaus pitäisi kirjoittaakin, aihettakin olisi. Hmm. No, joku kaunis päivä tässä kyllä vielä.

Tiina kirjoitti...

Sulle on E mun blogissani!

(Jes, kerrankin ehdin ekana!)

Mikko kirjoitti...

Tutuntuttu sai takavuosina rikkinäisen Commodore 64:n toimimaan kaatamalla siihen Coca-Colaa (vai oliko se jotain muuta kolajuomaa? en muista enää).

Ohari kirjoitti...

Tiina joo kiitos tässäkin kohtaa, ja yritän muistaa tällätä sen sivupalkkiin, kunhan taas päivitän. Son hiano!

Mikko, Toi ehdotti ilmeisen vakavissaan, että kaadetaan rikkinäisiin videoihin vettä ja katsotaan, alkaako toimia. Emme kumminkaan kokeilleet. Vielä.

Anonyymi kirjoitti...

ai miten niin ropina häviää jos sitä painaa?? ei ymmärrä.

t. anni

Ohari kirjoitti...

Anni, pitää olla semmoinen hiiri, jossa on tuommoinen toiminto – ja mulla on. Tietysti, jos sellaista ei ole, voi kokeilla kahvin kaatamistakin, mutta en ehkä kumminkaan sitten sitä suosittele (kun kävi siinä kokeillessa ilmi, että kahvilla ei kai lopulta ollutkaan vaikutusta rapinaan vaan sillä, että kahvia kuivatessani tulin vahingossa painaneeksi rullaa).

Tämä blogi ei luultavasti ole ihan luotettava teknisten tai muidenkaan nixien lähde, joten omalla vastuulla siellä, hoi ihmiset!