maanantai 17. maaliskuuta 2008

Purkkikassi

[eli avoin kirje makeistuottajille]

Mistä johtuu, että karkkipussissa lempikarkkeja on aina vähiten ja kaikkein pahimpia eniten? Minkä takia pahoja karkkeja ylipäätään pitää valmistaa ja tunkea makeispakkaukseen ihmisten riesaksi? Makuasioita on tietysti moniaita, mutta älkää nyt sentään kuulkaa karkkitehtailijat ihan totta tulko väittämään, että joku muka tykkää esimerkiksi sitkeistä mauttomista lakuista tai hysteerisen väriseksi värjätyistä kuminpaloista. En usko, enkä usko että kukaan uskoo. Ilkeitä haluatte vain olla, tai sitten teillä on rekkalasteittain jätekumia, joka nyt vaan pitää tunkea hyväuskoisen kuluttajan kiusaksi. Hävetkää (joka tapauksessa)!

Terv. nimim. Vain 3 (kolme!) vaahtissalmiakkia ajatelkaa nyt hyvä ihme itsekin

15 kommenttia:

matlis kirjoitti...

ne huonot karkit määrittelee hyvät karkit.

Elma kirjoitti...

Hyvä että tämä epäkohta tuli vihdoinkin puheeksi!
Olen itsekin ollut aikeissa lähettää avoimia kirjeitä niin Fazerin, Leafin kuin Haribonkin Veijoille, sen lisäksi kaikille niille muillekin makeisveijoille, joita en tuossa maininnut.

Ihan varppina joku elämäänsä ja liukuhihnatyöhönsä kyllääntynyt karkkienlajittelija ihan tahallaan mätkii niitä hemohessillä värjättyjä kuminpaloja karkkipusseihin, ihan kostoksi vaan! Ja hyvät karkit se vie varmaan kotiinsa!

Omg, vain kolme vaahtissalmiakkia!!??
Nyt tuli kuolo!

Anonyymi kirjoitti...

Loistava aihe!

Matlisilla on hyvä pointti tuossa:-)

Olen ihmetellyt sitä, että silloin harvoin, kun ostan irtokarkkeja, onnistun aina kauhomaan pussiin liian vähän niitä erityisen hyviä karkkeja. Myös silloin, kun tiedän, mitkä tarjolla olevista ovat superhyviä. Ihmeellistä, mutta näin käy lähes aina.

Aliarvioin kai niiden hyvien karkkien tarpeeni. Tai sitten sniiduilen väärässä paikassa, ne parhaat karkit kun painavat yleensä aika paljon(suklaata, fudgea jne.).

Rappiotäti

matlis kirjoitti...

oispa hienoa, jos ajatus olisi oma. tuon sanomiseen on tarvittu oikea filosofi eli asialla oli muistaakseni Tuomas Nevanlinna ja paikka Nyt-liitteen puolensivun takapalsta joskus 4-6 vuotta sitten.

mä olen lohduttautunut tällä ajatuksella monet kerrat pahoja karkkeja syödessäni.

Lilith kirjoitti...

Toinen epäkohta on se pussien avaaminen.
Pitää repiä se auki kuin eläin että pääsee karamelleihin käsiksi!
Poissa ovat ne ajat kun karamellospussin sai poksauttamalla auki.
Ja tiedättekö mistä johtuu? Minäpä kerron! Kuluttajille on kuulemma tärkeää tietää ettei pussia ole avattu aiemmin. Näin terroristiaikoina kattokaas. Hullua! Että siitäkö sen tietää kun se pussi pitää repiä käyttökelvottomaksi avatessa, niin että sisältö leviää taskuun tai kassinpohjalle.

Allyalias kirjoitti...

Tuttu ongelma! Sano EI pussintäytesekundalle, osta Fazerin sininen!

marri kirjoitti...

Varmaan voitais tehdä pussijako: Kun ensin oot syöny hyvät, jätät pahat mulle. Mä teen samoin. Yhteensä pussin pitäis tyhjetä aikahyvin.

Vaahtissalmiakkia?! Mitvit?!

Tiina kirjoitti...

Aamen!
Myös tuo pussin repimisjuttu on totta!
Ja sitten tämä: Jos pussissa on sekä hedelmä- että salmiakkikarkkeja, niitä pitää olla yhtä paljon! Fifty-fifty! Minä ainakin syön ne pareittain, joten ottaahan se sitten kupoliin, kun lopulta on jäljellä vain puoli pussia hedelmäkarkkeja!

Aaltoneito kirjoitti...

Kulutusjuhlan kautta tänne löysin.

Tämä tuntuu olevan yleismaailmallinen ongelma.

Mielestäni karkkipussit ovat vähän kuin vasta julkisuuteen ponnahtaneen artistin albumit - siellä on ne pari hyvää biisiä, joita radiossa soitetaan, ja loput ovat sitten täytebiisejä, eivätkä edes järin tarttuvia sellaisia. Fazerin Parhaisiin pistetään houkutukseksi ne pari Kiss-Kissiä ja täytetään pussi loppuun jollain keskinkertaisella tauhkalla.

Harvassa ovat ne karkkisekoituspussit, joiden painosta enemmistö on niitä hyviä karkkeja. Ja kuka niitä pahoja tosiaan haluaa syödä?

Ja tietenkään niitä parhaita karkkeja ei ole mahdollista ostaa yksikseen. Paitsi ehkä joulun alla Kiss-Kissejä kilohintaan 30 e...

Ovatko nuo vaahtissalmiakit muuten niitä harmaita nelikulmaisia, joita on Salmiakkia makumaasta -sekoituspussissa? Ovat nimittäin käsittääkseni samaa kamaa kuin Repe Sorsa -vaahtokarkit, vinkkivinkki. Ja olen nähnyt niitä joskus irtomyynnissäkin.

violet kirjoitti...

Elkää siellä kuulkaa ruikuttako kun mää en saa täällä salmiakkia oikein mistään!!!
Edes pahaa!
(no ei mut juu. Tiedän tuskan noiden sekoitusten kanssa. Ei sitä unohda.)

Ohari kirjoitti...

Matlis, kaikki ei voi olla yhtä hyviä vaan toiset on pahempia kuin toiset väistämättä, mutta ei kai niittenkään nyt varsinaisesti pahoja tarvitse olla?!

Elma, nenäverenvuoto tulee tommoisesta kiusallisesta kolmen vaahtissalmiakkimäärästä. Että näitähän on maailmassa, mutta sullepa ei anneta kuin kolme. Käytä harkiten. Pah!

Rappis, irtokarkit on kyllä hyviä siitä, että saa mitä haluaa. Joskus on vaan laiska (ja sehän kostautuu melkein aina) eikä lähikaupasta kannata senkään vuoksi ostaa irtokarkkeja, kun ne ovat usein kivettyneitä. Lisäksi joskus irtokarkkia kannattaa vältellä ihan vaan suojellakseen itseään hulluudelta. Että noita vai noita ja molempia mutta että noita myös ja montako mitäkin ja ainakin fudgeja. Viisi! Ei, kymmenen!

Lilith, näin justiin! Mikä ihme siinä on, että nykyiset pussit pitää repiä hajalle!? Samalla menee hermo ja tulee raivo. Sitä vartenko insinöörit (tai kuka niitä pusseja värkkää) suunnittelee tuommoisia nurttupusseja, että kansalaiset nyrjähtävät? Mitä? Onko sitten kivaa?

Ally, hyvin usein näin juuri. Sininen ei petä.

Marri, meinaatko että ilmoittaudut ensimmäiseksi, joka tykkää mauttomista sitkeistä mustista klönteistä? Juksaat, epäilen. On kyllä kiva, että on kaveri, jonka kanssa on erimielisyys makuasioista, sillä silloin harvemmin tulee kiistaa.

Tiina, ne pelikorttikuviokarkit! Salmiakkia on paljon vähemmän kuin hedelmää, ja sekös pistää vihaksi. Oveluus sen sijaan on laittaa [hedelmä] [salmiakki] [hedelmä] nippuun ja syödä niin. Hähä! (Ai hitsi, pitikö tuokin namitehtailijalle nyt paljastaa?)

Aaltoneito, juuri sellaisia! Ja kiitos vinkistä, täytyypä katsoa repesorsia. Ja nyt tulikin mieleeni ufolaivat! Ooh! Ihania! Niitä en ole nähnyt kuin irtomyynnissä ja usein ovat kivikovia. Pahus. Elämä on vaikeaa.

Violet, voi harmitus ja salmiakkituska. Ei sinulla diileriä Suomessa ole? Voiko postitse lähetellä ihmiselle elintarviketta? Edes lähimmäisen suureen tuskaan?

Lilith kirjoitti...

Violetille linkkivinkki: http://www.suomikauppa.fi/index.php

violet kirjoitti...

Lilithin mainitsemaa kauppaa ei tulis mieleenkään käyttää. Ei kiinnosta maksaa esim. nameista (yhteishinta 6,75 €) yhteensä liki parikymppiä halvimmalla tavalla postitettuna.
Eli diileriä käytetään ja onhan noita merimieskirkkoja.

Holle kirjoitti...

Kyseessä on pyramidihuijaus jolla saadaan ihmiset ostamaan lisää lakritsia siinä toivossa että euraavassa pussissa olisi vähemmän niitä valkoisia täytteitä joita ei syö pirukaan ja enemmän kuin neljä niitä suussasulavia ruskeatäytteisiä.Turha toivo.
Kaupan työntekijät popsivat parhaat päältä.

Ohari kirjoitti...

Holle, tässä toimisi nyt tuo Marrin purkkikassin vaihto: minä pidän kovasti valko- ja keltatäytteisistä lakuista, ruskeista en niinkään. Mutta HUOM! eivät ne ruskeatkaan pahoja ole, vaan ne täysin täytteettömät mauttomat mustat mötkäleet ovat, yök.

Pitääkö tässä nyt myöntää, että katalimpaan makeanhimoon järsin silti nekin joskin kiroillen? Okei, myönnän.

Kaupan työntekijät ovat kyllä yksiä! Ja ehkä jopa kaksia! Sekä hirmu taitavia, kun osaavat sen riekaleiksi revityn pussin ehjätä sellaiseksi, että tavallinen ei huomaa mitään. Ei ole ihmisten eikä varsinkaan vähittäiskauppain työntekijäin oveluudella mitään rajaa!