torstai 24. huhtikuuta 2008

So you can run a mile faster than Einstein

Tiistaina on tentti, ja siihen pitäisi lukea jo kiivaasti. Koska kuulun reilukerhoon (ainakin) itseni kanssa, lupasin, että jokaista tenttilukemaani tuntia kohden saan lukea tunnin Theodore Sturgeonin novelleja. Aloitan tietysti Theodorella. Kirja osui vahingossa käteeni valtaisasta taannoin kotiin roikottamastani scifi-paketista, ja alankin uskoa onnellisiin sattumiin ihan tosissani. En muista, milloin viimeksi olisin ollut yhtä innostunut kirjailijasta!

Varmaan se oli alkuvuodesta, kun luin Iain M. Banksin Pelaajan. Vai olisiko ollut sittenkin Valtaojan trilogian aikoihin? Toisaalta touhotin melkoisesti myös Bradburyn Fahrenheit 451:stä.

No hyvä on, ehkä minä innostun tämän tästä milloin mistäkin kynäniekasta, joskus epäilemättä jopa kohtuuttomasti. Aina se on kuitenkin yhtÄH

* * *

Pidän kovasti otsikkoon nostamastani sitaatista, ja aloin tutkailla Googlesta, olisiko joku muukin kiinnittänyt huomiota tuohon viistoon kommenttiin (toiselle miehelle novellista The other man). Ja taas onnellinen sattuma: törmäsin Googlen teoshakuun (sama suomeksi). Tiesittekö te tuosta? Minä en tiennyt! Siellähän on ihan kaikkea! Arvosteluja, viittauksia ja ohhoh jopa laajoja tekstinäytteitä! Mieletöntä!

Ensin karttoja, nyt kirjoja. Seuraavaksi varmaan laaja, maailman tai ehkä jopa universumin kattava kasvisto. Pökr.

Google laajenee nopeammin kuin ilmastonmuutos. Epäilemättä siitä seuraa kaikenlaista ikävyyttäkin, esimerkiksi kaupallisuuden suhde luotettavuuteen tulee pyytämättä mieleen, mutta silti. Mitä oli elämä ennen internetiä? Mitä oli internet ilman Googlea? Mitä me syötiin ennen kuin oli Floraa?

* * *

Who was it once said humanity will evolve into a finger and a button, and every time the finger wants anything, it will push the button – and that will be the end of humanity, because the finger will get too damn lazy to push the button?
– Theodore Sturgeon: The Other Man –

2 kommenttia:

Wilhelmiina kirjoitti...

"törmäsin Googlen teoshakuun (sama suomeksi). Tiesittekö te tuosta? Minä en tiennyt!"

Tiesin. Pitäisköhän mun laittaa Teonsanaan myös kirjallisuusaiheisia linkkejä... hmmm. Mulla olis kyllä muutamia muitakin kiinnostavia linkkejä hihassani. Mitä oot mieltä, laitetaanko?

Ohari kirjoitti...

Wilis, tottakai sinä tiesit, mikään ei pysy salassa profelta tiedonhakijalta :-) Pitäisi, laita!