torstai 11. syyskuuta 2008

Havaintoja flunssasta, yöök

Flunssa, siinäpä vasta hauska tauti, sillä tavalla puuduttavan puujalkavitsimäisesti. Pakkohan sille on nauraa, vaikka ei yhtään naurata, vaan kun ei muutakaan kehtaa. Ei siihen nyt juuri kuole, mutta ei paljon muutakaan. Toisaalta ihmisillä on Oikeitakin Ongelmia, joiden rinnalla flunssa on kuin karvainen luomi Paris Hiltonin pempussa*.

(Epäreilua kyllä, näistä toinen ei sulje toista pois. Myötätuntoni niille ihmisille, joilla on sekä OO että flunssa! Koittakaa kestää! Paris Hilt okei, en kaiva verta nenästäni enempää.)

Tänä aamuna tutkailin flunssaviruksen kaivertamia uria naamassani. Niihin jos olisi agraarihenkinen kansalainen ripotellut vähän multaa ja heittänyt perään siemenperunaa, olisi siitä saanut nelihenkinen perhe hyvinkin elintarviketta, jolla se olisi pärjännyt ainaki pual vuat. Silmäpusseissa sato olisi ollut varsin kätevä kantaa kellariin talteen. Äh. En jaksanut kuitenkaan pohtia mitään järjellistä syötävää (saati sen kasvattamista naamassani), joten join teetä ja söin kuusi keksiä. Flunssa ei vie nälkää mutta rajaa ruokahalun vähintäänkin omituisesti.

Kahvia? Yöök.
Ruisleipää? Yöök.
Jukurttia? No ei, siinä on maitoa.
Appelsiinimehua? Ei, siinä on appelsiinia.
Omenamehua? Sitä ei ole ja sitä paitsi siinä on omenaa. Yöök.
Ja niin edelleen, lista on loputon. Ja sen pohtiminen on turhaa, koska syönpä mitä hyvänsä, oksennan sen saman tien pois kuitenkin. Kaksi kuppia teetä ja kuusi keksiä. Yöök.

Lasillinen vettä. Yöök.

Jossain siinä suihkun ja yöökin välissä päätin kuitenkin, rintaani paukaittain (kumpaankin, mutta hellästi vain), että kauneuttanihan et vie! Niinpä värjäsin kulmat, yöök, ja lakkasin kynnet, yöök. Nyt näytän harpohkomarxilta, mutta kynnet kiiltelevät kivasti kilpaa nenän kanssa, yöök. Ripsivärin laittaminen voi olla aika turhaa, sillä oikea silmä vuotaa valtoimenaan. Yhdennäköisyys Kellopelivintiön kanssa saattaisi olla ilman knalliakin liikaa jopa tässä konkurssissa. Ehkä valitsen vain rohtuneeseen kärsääni sointuvan huulipunan, niin lienen edustuskelpoinen rynnätessäni lipastolle levittämään flunssan ilosanomaa.

En suostu syyllistymään flunssan levityksestä. Jostain se tulee kuitenkin, yöök.

* * *

Ajatus harhailee samaan tapaan kuin minä itse ihan fyysisesti tässä huoneustossamme. Huomasin seisovani eteisessä kovasti tarmokkaana, mutta en saanut millään mieleeni, että miksi. Hetkinen, tarkistamme kytkennät.

* * *

Niin! Päätin sittenkin, että koska tosinainenhan ei kaupungilla hillu nyppimättömin kulmakarvoin ja olenhan tosinainen erityisesti ja varsinkin, harpomarxit saavat lähteä (osittain, sillä mielestäni Saimi Nousiainen on mennyt vähän liiallisuuksiin tosinaiseuden kanssa). Tein kulmakarvoja nyppiessäni mielenkiintoisen havainnon: ihminen ei ilmeisesti pysty oksentamaan ja aivastamaan samaan aikaan. Ristiriitatilanteessa keho menee jumekseen eikä tee kumpaakaan! Mahtavaa! Paitsi että karvojen nyppiminen kyllä sattuu aika paljon.

Enemmän kuin aivastaminen tai oksentaminen.

* * *

Havahduin vessassa sakset kourassa tuijottamassa pahaenteisesti otsatukkaani (peilistä). Jostain livahti kuitenkin järjen ääni päähäni ja jätin otsatukan rauhaan. Se oli varmaan ihan hyvä ratkaisu. Nyt, ennen kuin ehdin säätää kauneuttani yhtään tämän enempää, lähden pois tästä taloudesta saksien, pinsettien ja vetyperoksidien ääreltä. Heiny!

* * *
*) Tulipa omituinen vertaus ihan pyytämättä. Hmm. Pitänee tutkailla vähän mentaalihygieniaa.

21 kommenttia:

sirokko kirjoitti...

'Flunssa kuin karvainen luomi PH:n pempussa' on varmasti jo kuolettavan vakava ja vaatii hoidoksi ehdottomasti jotain tosi terävää.

Ohari kirjoitti...

Sirokko, tässäpä juurikin nähdään, että kielellä ei kannata kikkailla määräänsä enempää, koska vastaanotto ei pysty tulkitsemaan ylikryptistä tai peräti täysin mieletöntä viestintää :-D

...toisaalta tässä tilassa ei oikein ole vaihtoehtoja, koska pää on kuin Haminan kaupunki, vaihteeksi tällaista kulunutta, tuttua ja turvallista vertausta käyttääkseni. En ole Haminassa käynyt, enkä käy, jos siellä on tällainen hulina.

Hassua on, että vaikka olen suomen kielen opiskelija (jopa kandivaiheessa!) en hallitse edes auttavasti E- eli toisen infinitiivin käyttöä. Vai mikä sana on muka paukaittain? Multivirheellinen kökkäle. Vetoan edelleen flunssaan. Huomenna tai milloin tämä räkätauti nyt helpottaakin (huomenna varmaan), vetoa sitten johonkin muuhun, ihan yllättäin!

matlis kirjoitti...

flunssa ja oksettaa? eli flunssa ja oksennustauti. jumankekka! sä oot paxuna!

Ohari kirjoitti...

Matlis, hitto, mietinkin kirjoitusta lähettäessäni, että mikä ihmeen asia tähän piti vielä kirjoittaa. No juurikin tämä! En ole paxuna! Ihme homma! Mutta en silti ole! Ihanaa! Jippii! Vavvauutisia ei kannata odotella tältä taholta – ja jos niitä odottamatta tulee, kannattaa valmistua Kristuksen II tulemiseen.

En tiedä, mistä johtuu, mutta oxentelen aina, kun olen flunssassa. Vatsatauteja mulla ei sen sijaan ole koskaan (tähän taikauskoista otsan takomista x 3).

makepeace75 kirjoitti...

Hehe, flunssa tekee selvästi hyvää sarkasmille ja pakinoitsijalle. ;D Otan osaa.

Ohari kirjoitti...

Meiksu, kiitos! Kun siellä nyt olet virittynyt myötätuntoiseen tilaan, ruikutanpa samalla empatiaa powapointin vääntämiseen. Siitä tarmokkuudesta, millä huhdon blogissa ja naamakirjassa, voipi päätellä, miten paljon slaidien tekeminen innostaa. Sinänsä ironista on, että aiheena on "Minä viestijänä" (otsikoin sen jo valmiiksi: "Kuutamolla").

Elma kirjoitti...

Hei puluin!
Anteeksi paljon, anteeksi. Sä oot kipee ja urat naamassa ja siemenperunat urissa ja ja.. mut mää täällä vaan perseet käsissä tirskun kuin pahainen teini.

Kauheen sketsikäs sää olet kipeenäkin.
Pikaista parantumista beibs.

Ohari kirjoitti...

Elmis, sää saat nauraa ihan niin paljon kuin ikinä haluat, koska persekäsi – ja hyvä persekäsi! Joskin toivon sulle kans perseetöntä kättä ja äkkiä sittenkin.

Sketsikäs? Ougaad, räkä tulee nenästä ilmankin :-D

--KATA-- kirjoitti...

Sähän olet hurjia havaintoja tehnyt. Kauheesti nyt sitten sitä paranemista toivottelen!
Puspus!

Ohari kirjoitti...

Kata, minähän oon semmoinen saiensvuman, joka tarkkailee itseään ja ympäristöään herkeämäti ja vaivojaan säästelemättä. Tai jotain. Köh. Nuhaisen pusuilu virtuaalisesti on a) turvallista ja b) kauhean kannustavaa, niin että kiitos papy!

Anonyymi kirjoitti...

Räkää ja rutinaa -- hyä että tuli poikettua :-D Kuules armain, meitin torstait on ny kerrasta poikki, ellen tän kuun aikana vielä kerkiä kakaroiden petiä lainailemaan. Pali uutisia, päivitellään... Lämmin, märkä ja superiso tesmppihali vaimikäseoli, -t

Tiina kirjoitti...

Toivottavasti tuo ei kuitenkaan ole tietokonevirus, ettei tarttunut meihin blogin lukijoihin. Rah rah. :D

Mutta mihin sinä tuossa postauksen lopussa lähdit? Kipeänä? Soo soo, heti petiin!

Ohari kirjoitti...

-t, onneksi oli hyviä uutisia vaikka hyvät uutisethan ei kai olekaan uutisia ja onkohan tossa nyt jokin pienoinen ristiriista. Riita. Noh. Koitas nyt raahata se persuksesi ensi torstaina tänne meille, tai muuten.

Tiina, raahhaaahHHaAAAHHhaaah :-D Ja no nii-in! Tänäkin aamuna lähdin vaikka ei olisi yhtään huvittanut eikä jaksattanut, mutta kun jos on pois niin jää jälkeen ja sittenkö vasta vaikeaksi elämä menee. Ajatus ja kieli luistavat kuin sukkaan tungetut tennispall[Oharin paalun sensurointiosasto iski tähän kohtaan päätään puistellen. Mentaalihygieenikolle olisi näköjään tosiaan tarvetta.]

sirokko kirjoitti...

Poikkea dyynillä lukemassa kehuja.

DorianK kirjoitti...

Harmittavalta taudilta kuulostaa, mutta pahempikin voisi tilanne olla. Jos olisit mies, sinulla voisi olla lähes tappava "man cold" tai "man flu".

--KATA-- kirjoitti...

Tutkailekko sää siellä sitä sun mentaalihygieniaasi vai mitä häh?!

Suosittelen sua tsekkaamaan tän sun plokiraasukkasi inttiimihykieeniat, koska täällähän on ihan nihkeää, avaa nyt ees ikkunat ja päästä valoa ja raikasta ilmaa sisään.
Tässä kukkasia, oleppas hyvä, voit sitten laittaa tuohon plokipöydälle jahka ny palajat!

Ohari kirjoitti...

Sirokko – ja Tiina! – tykkäilynne on ilolla merkillepantu ja johtavat prenikkamerkinnän päivitykseen heti kun... määkin teitä! <3

Dorian, tämä sukupuoli on etuus monellakin tavalla, esim. tis^sSääHh^kivuoro rapsahtaa harvakseltaan KÖH tai jotain. Uskallanko edes kysyä, mitä ovat man cold tai man flu? Uskallan! Mitä ne ovat?

Kata, voi sun kanssas. Tiäkkö. Oon kyllä käynyt Pulttilassa (kuten muuallakin) niiskuttamassa ikävääni, mutten oo saanut sen vertaa potkaistua laiskapershettä, että olisin kommentoinut. Mää nousen tästä vielä! Nyt vaan oon vähän hopussa. Pitäisi tietysti edes joskus antaa itsestään elonmerkkejä ja tuulettaa blogia edes hätäisesti, mutta kun mutta kun. No, selitykset sikseen! Päivitän oitis kunhan ennätän kasata edes muutamia hatarasti järjellisiä lauseita... (älkää kuitenkaan pidättäkö hengitystä odottaessanne mussukat, koska lemmin teittiä kaikkia enkä tahdo että muututte smurffeiksi).

DorianK kirjoitti...

"Man cold" ja "man flu" ovat miehisiä vastineita tavalliselle flunssalle; sellaisia, joissa oireet ovat lähes varmasti tappavia tai ainakin niin tuskallisia, että kukaan muu ei niitä voi ymmärtää.

YouTube näyttää esimerkin, Urbaani sanakirja myös selittää sitä hieman.

Ohari kirjoitti...

Dorian, ougaad, siis tosiaan, olenhan minäkin noihin pitkän ja polveilevan elämäni varrella törmännyt! Poor little bunnies!

(Vähänks olin kualla nauruun. Se on toi "woman laugh" kans semmoista fataalia sortimenttia joskus. Meinasin nokittaa You Tubella, mutta tulin äkillisesti järkiini.)

--KATA-- kirjoitti...

Ei aina tartte päivittää! Sähän voit vaikka blogata vasta jouluna. Tai milloin vaan! Mutta mää ramppaan täällä aina välillä huutelemassa.

Ohari kirjoitti...

Kata, okei okei ymmärrän pointtisi :-D Nyt on päivitetty!