torstai 19. helmikuuta 2009

Terveisiä Absurdiasta!

Palauduin juuri kotiin kaupungista bussilla. Viereen pyrähti parvi noin tokaluokkalaisia uimahallireissulta. Jouduin kuulemaan seuraavan keskustelun:

– Kyllä mää tiedän, mikä ois hyvä. Joku semmoinen värillinen.
– Niin, mustassa näkyy kaikki lika.
– Hahaaa! Toi* sano, että mustassa näkyy lika!
– No näkyy siinä! Pöly ja kaikki töhnä!
– Niin. Toisaalta valkoisessa näkyy kaikki kura ja ruokatahrat.
– No minkä värisen jääkaapin sää haluaisit sitten?
– Joku vaikka punainen ois hyvä. Siinä ei näkyis niin kaikki.

Tajuuttekste jätkät, jääkaapin?! Marttaliikkeellä on vankempi jalansija nuorison keskuudessa kuin ikinä osasin kuvitella. Mitä seuraavaksi? Minkälaiset olisivat hyvät kesäverhot? Toisaalta värilliset olisivat kivat, mutta ne haalistuvat auringossa? Valkoisissa näkyy pikkukärpäset, ja onhan ne vähän tylsät? Mikä imuri on paras? Kumpaa pesuainetta käytätte mieluummin, Tolua vai Ajaxia? Kannattaako matot hakata vai vain tuulettaa imuroinnin jälkeen?

Apua! Mihin tämä maailma on menossa, kysyn vaan! Kun pikkupoikaset – kyllä, poikia olivat nämä pikkumartat – neuvottelevat kotitaloudellisista ongelmista, mitä se kertoo yhteiskunnastamme? Jos siivous on päivän nouseva trendi, ainakin minä alan syrjäytyä kiihtyvällä vauhdilla.

Seuraavaksi ehkä terveisiä marginaalista. Sieltä villanorsujen ja ketsuppiläikkien varjoisalta savannilta, missä pyykkivuoret siintyvät jylhinä kalkkitahraisia kaakeleita vasten ja tuuli pyörittelee kissanhiekkakiemuroita karvaiselle matolle.

* * *

Nuorisoa pitää varjella. "Ei moppi tapa ja moppiämpäriin ei huku" on vaarallista propagandaa näinä aikoina. Tarkkailkaa lapsianne!

* * *
*) Nimi ehkä muutettu. Järkytyin niin, että en tullut painaneeksi vieressä istuvan herran nimeä mieleeni. Miele on muuten ehkä tunnetuin imurimerkki. Eikö tässäkin ole kuulkaa hieman salaliiton makua, kysyn edelleen!

15 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Mistähän noita tommosia marttapoikia saa? Jos nyt menisin ihan randomina kyselemään meidän pikkuäijiltä, että minkä värinen jääkaappi meillä on, niin en menisi vannomaan, että tietäisivät.

Ohari kirjoitti...

Saara, kannattanee tiedustella Martta-liitosta. Tosin, ehkä kannattaa myös harkita vielä. Jotenkin pelottavaa on tuommoinen minusta.

Jenni kirjoitti...

Ooh! Mitä vielä! Seuraavaksi aletaan lenkkeillä ja syödä kasvisruokaa!

Ohari kirjoitti...

Argh Jenni! Meillä tehdään noita jo nyt, paitsi ei lenkkeillä! Olemme vaaravyöhykkeellä! MAYDAY! SOS!

Elma kirjoitti...

Ihan kauheeta. Pikkupoikien kyllä kuuluis tehdä lennokkeja ja vedellä tyttöjen lettinauhoja auki!
Mutta että jääkaapin värejä kontra niissä näkyvä lika! Aika järisyttävää kyllä.

Toisaalta, joku tollanen pikku-martti vois tulla stailaamaan meidän kodin ja miettiä värit ja pinnoitteet ...

Ohari kirjoitti...

Elma, eiksoo!? Ja aattele, jos pikkumartti tulisi teille stailaamaan, ja sää et tykkäisi sen näkemyksestä, sehän vintiö heittäytyisi mahalleen ja kirkuisi pää punaisena niin kauan, että suostut tummanruskeisiin keltapilkullisiin kaappeihin, violetteihin kaakeleihin ja vaaleanpunaiseen lattiamattoon. Olisiko sitten kiva, kysyn vieläkin vaan.

Kaisa kirjoitti...

Voi apua. Meidän kuopus näki Lidlissä lasten muoviset siivouskärryt, ja olin yrjötä inhosta. Huono idea, opettaa vain tytöille että siivojia teistä tulee, ei muuta. Näitä ehdin siis kelata ennenkuin tämä neljävuotias pikkumies ryhtyi silmät kiiluen _haluamaan_. Harvoin innostuu mistään noin kovasti, ja koska muisti kärryt pari viikkoa ja ollaan iloisia siitä että ollaan elossa jne, kävin kärryt ostamassa. Saa nähdä miten niille kotona käy, käytetäänkö niitä ollenkaan.
Yksi asia mistä en voi marmattaa on nimittäin se, että nämä nuorimmaiset joskus innostuvat ja siivoavat huoneensa.

Holle kirjoitti...

Ei nyt heti maalailla piruja seinälle.
Eiköhän pojat kuitenkin tarkoittaneet kännykkää tai mp3-soitinta. Jääkaappi on näille yleisnimitys joka juontaa...jostakin.

Ohari kirjoitti...

Kaisa, sitä tekee itselleen suloisia vauvoja, ja sitten eräänä päivänä ne alkavat hinkua siivouskärryjä! (Tällä huomautuksella yritän tökkiä pienemmäksi yhä yltyvää kateutta. Ei minun lapset vaan! Ikinä! Haaveilleet edes pölyrätistä! Huutomerkki!)

Holle, ihan tosi? Tuommoisesta en olekaan kuullut. Meinasin jo hihkua helpotuksesta, mutta sitten tulin ajatelleeksi, että olipa jääkaappi sitten jääkaappi tahi kännykkä, eikö se nyt perinteisesti nuorisoon, ja ihmisiin ylipäätään, kuitenkin vetoa kaikella muulla paitsi käytännöllisyydellä. Ajatelkaa nyt vaikka näitä uusia, uljaita puhelimia, joilla voi tehdä vaikka mitä, ottaa kuvia, soittaa poppia, kutoa mattoja tai pilkkiä, ihan mitä vaan ja olkoon taivas rajana (paitsi ei soittaa, ainakaan ilman yli-inhimillisiä ponnistuksia). Sellaisen väri saa mielellään tietysti olla viilee tai mitä sanaa nuoriso nyt tänään juuri käyttääkään, mutta että siinä ei näkyisi lika. Voi jukra.

Hmm. Putkahti päähäni sellainen ajatus, että ehkä siinä olikin kyseessä nuorison argumentaatioharjoitus, jonka tarkoituksena oli treenata perustelua mutsille, miksi uusi puhelin, jääkaappi tai mp3-soitin olisi saatava oikeastaan ihan heti...

Ohari kirjoitti...

Ai niin ja Kaisa: minäkin olen ääri-iloinen, että olette hengissä. Kävin tässä päivänä muutamana pyörtyilemässä Ikuisuudessa ja menin niin pölämyksiin, että en osannut edes sanoa mitään. Olen itse ollut pienehkössä kolarissa, auto meni lunastukseen mutta kenellekään ei mustelmia pahempaa sattunut, ja muistan vieläkin sen tunteen, mikä pamahti jälkeenpäin. Huh. Ei siis ihme, että sitä sortuu siivouskärryihin ja ties mihin punaisiin jääkaappeihin ihan vaan olemisen onnesta.

Polga kirjoitti...

... ja Belgarion soittaa sekä kyselee, onko minulla korianteria siemeninä, hänellä on vain jauheena... ja kun tuo tofukin pitäisi nyt laittaa marinoitumaan, että voi wokata huomenna. Ja kertoo samalla pesseensä parit matot *huoh*. Onneksi hän häärii pyynnöstä myös täällä! =D

Sirokko kirjoitti...

Turha pelko, marteilla on oma lehmä jääkaapissa.
Miten päästä hakemaan vääräaikaista välipalaa jääkaapista jättämättä näkyviä sormenjälkiä. Ei ne käsiään kuitenkaan muista pestä...

Ohari kirjoitti...

Polga, toivakseni Belgarion on kuitenkin jo vähän yli kahdeksanvuotias :-D

Sirokko, näinkin näin. Mieleni tekee kuitenkin jankata edelleen: SILTI! :-)

hdcanis kirjoitti...

Heh, juuri kun luulee etta sukupolvikapina kay vuosi vuodelta mahdottomammaksi, niin ne pirulaiset keksii ruveta diggaamaan siivoamista ja kodinkoneita.

Ohari kirjoitti...

hd, ei ole nuorison juonikkuudella äärtä eikä määrää. Olen aina naureskellut ylenkatseellisesti, että teinien huudattaminen on ihanaa, koska se on niin helppoa – nyt taisi pilkka osua omaan polveen. Perhana.