tiistai 24. toukokuuta 2011

Kiirettä pukkaa

Arvatkaa mitä! Havahduin siihen tosiasiaan, että vanhempi tytär on kirjoittanut itsensä ylioppilaaksi ja nuorempi täyttää kohta 18 vuotta. Eli sehän on sitten täysi-ikäinen! Koska nuorempi on täysi-ikäinen, on vanhempi väistämättä vielä täysi-ikäisempi. Miten helvetissä tässä näin pääsi käymään? Vastahan ne pissailivat housuihinsa ja rääkkäsivät barbeja.

* * *

Molemmilla naikkosilla on poikaystävät. Epäilen, että ehkä ne jopa tekevät sitä – enkä puhu nyt pussaamisesta – niiden kölvien kanssa. Luultavasti ainakin vanhempi, koska se jopa asuu miehen kanssa. Nuoren miehen, mutta miehen yhtä kaikki! Niillä on pesukonekin siellä asunnossa, ja huonekasveja. Elättelen toivetta siitä, että edes nuorempi on säilyttänyt suloisen, lapsellisen viattomuutensa, mutta arvatenkin ihan turhaan semmoisia haudon. Varmaan on pesukonetta näpelöinyt jo hänkin ja pidellyt huonekasveja.

Tämä lasteni intiimiasioiden pohdinta yrittää pehmittää sitä ajatusta, että kohta ne varmaan ilmoittavat, että ovat paksuina, niiden tyttärillä alkoivat kuukautiset, niiden tyttärillä on miehet ja lapsiakin (ainakin tulossa), niillä on menopaussi, niiden tyttärillä on menopaussi, ne jäävät eläkkeelle ja ties mitä muuta hullutusta!

* * *

Eikä siinä mitään, vaikka vähän äkkiähän tämä tuli. Olisivat nyt vähän voineet tästä varoittaa, olisin ehtinyt aikuistua ajoissa. Nyt tässä alkaa tulla ehkä vähän kiire.

13 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

:D :)

Ohari kirjoitti...

Siellä vaan nauretaan, vaikka toisella on vanhoja lapsia! Toisaalta, eihän tässä oikein muutakaan voi.

Tuuli kirjoitti...

Peipe! Sä plokaat taas!

Ohari kirjoitti...

Tuuli, aina joskus ja taas :-)

oblomov jr kirjoitti...

Kyllä mää väittäisin, ettå aikuistuminen on ihan yliarvostettua hommaa. Hiukan vanhempana sen huomaa käyt.kats. jokainen.

Ohari kirjoitti...

Näin voi olla kyllä, Oblo. Ehkä tästä syystä olen sitä hommaa vältellykin. Vaan lastensa eteen sitä helposti äiti-ihminen, ja miksei isäihminenkin, ryhtyy monenlaiseen turhaankin hommaan. Kuten aikuistumiseen, ja neuvojen jakamiseen, ja räpätykseen, ja huolehtimiseen, ja sen semmoiseen.

Tiina kirjoitti...

Ton jutun perusteella sulla on jo aika vanhoja lapsenlapsiakin. Ja niiden lapsia.

Kaisa kirjoitti...

Hei, mun tytär kilpailee naisten sarjassa. Ja aikuisten oikeasti mä täytin 30 vasta viisi kuukautta sitten.

On tämä erikoista.

Ohari kirjoitti...

Tiina, ou gaad ja nouuu, piti oikein lukea itsekin tuo juttu ja tarkistaa, että noinko on päässyt huomaamattani käymään. Ei sentään, mutta kohta, ihan kohta varmasti on. Jos aika menee yhtä nopeasti kuin tähän asti, tai niin kuin väitetään kiihtyvällä vauhdilla, ei tässä juuri uskalla silmiä räpäyttää.

Kaisa, no nii-in, just tuommoisia ne ovat! Mulla saattaa 30-vuotispäivästä tosin olla hiukan enemmän aikaa kuin viisi kuukautta, mutta periaate on juuri noin. Hädin tuskin on itse ehtinyt peruskoulusta selviytyä ja omat lapset jo täyttelevät kansaneläkehakemuksia. Petturit, ruojat. Omat lapset purevat pahiten.

/mek kirjoitti...

Mä tähtään siihen, että aikuistun sitten yhtä matkaa lastenlasten kanssa.

Taikka mitä paskaa, jos kuusivuotiaan luonteella on pärjännyt tähänkin asti niin antaa mennä päätyyn asti vaan.

(Niin ja jos joku kysyy niin pärjäämistä se on se huonosti pärjääminenkin)

Ohari kirjoitti...

Mek, kuulostaa suunnitelmalta. Kuten huumoria on tahatonkin huumori, seksiä soloseksikin, pärjäämistä huonokin pärjääminen on myös kehnohko suunnitelma parempi kuin ei suunnitelmaa ollenkaan. Sitä paitsi kuusivuotiaat ovat kivoja, niistä tykkää yleensä kaikki. (42-vuotiaana ei ole samalla tavalla suosionsa huipulla ihminen ollenkaan. Veikkaan, että ajan kuluessa tilanne korjaantuu just yhtä hyvin kuin polvivaivat.)

Holle kirjoitti...

Nykyajan nuoret.
Ei minun nuoruudessani noin vain aikuistuttu.

Ohari kirjoitti...

Holle, pilalla on koko sukupolvi. Itseä saa siitä ehkä syyttää kuitenkin. Olisi pitänyt pitää ne kaapissa tai edes patteriin sidottuina.