maanantai 4. heinäkuuta 2011

Välttelyä, rakas Watson

Voisi kuvitella, että jos aine ei voi hävitä, ei sitä myöskään voi tyhjästä syntyä. Pah. Mitkään luonnonlait eivät päde ihmisessä näköjään, vai miten muuten on selitettävissä, että vaivaiset puoli kiloa salmiakkia muuttuu vuorokaudessa kahdeksi kiloksi valkoisen naisen lihaa?

Kyllä niin ärsyttää!

* * *

Aina varoitellaan ihmistä sortumasta huumaaviin aineisiin ja muihin päihteisiin, kuten urheiluun. Muistetaanko koskaan varoitella kansalaista kieltäymyksistä? No ei! Siihen päinvastoin kannustetaan. Milloin pitäisi vältellä natriumglutamaattia, milloin hiilihydraatteja, milloin auringonvaloa, milloin mitäkin! Jumankekka. Kun kerran välttelyn aloittaa, vältettävien lista vaan kasvaa ja kasvaa.

Olen vältellyt tupakkaa nyt reilut neljä viikkoa. Apuna on ollut lääke, mutta silti välillä on kiukuttanut niin, että on tehnyt mieli lyödä kirveellä jalkaan. Omaan. Lohduttelin kuitenkin itseäni, että kunhan tämän välttelyn olen saanut siihen pisteeseen, ettei kauheasti tarvitse enää vältellä vaan tupakka välttyyntyy itsekseen, saan elellä pientä ja kivaa eloani suhteellisen rauhassa.

* * *

Nyt pitää sitten ilmeisesti alkaa vältellä salmiakkia. On vähän semmoinen olo, että nyt minua on kuulkaa jollain tavalla petetty.

4 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

4 vko t-välttelyä on varsin hyvä saavutus!

Mie välttelen niksapurkan avulla, on täs ollut vähän erilaisia vaiheita... Esim. tavallinen tupakka on lakannut maistumasta kokonaan, en siis edes pummi enää. Joskus maistuu pikkusigaari, niistäkin vai 2 merkkiä. Välttely on hienosäätöhommoo.

Ohari kirjoitti...

Hyvä sun välttelylle myös, Zepa! Hienosäätöhommoohan se tosiaan on tupakin välttely sikarilla, vähän niin kuin pärekaton kulotus tai krapulan välttely viinalla. Onnistuu kyllä, mutta tarkkana saa olla. Nuorena välttelin myös sikariavusteisesti röökiä, kunnes hokasin, että hittolainen noita ruskeita pötkylöitä palaa enempi kohta kuin norttia paloi ennen – niin että tällä välttelykierroksella kun joskus on vahingossa livahtanut aivoon, että oispa nyt melko jees semmoinen pikkusikari tässä kohtaa, niin jätänpä kuitenkin ottamatta. Lienen semmoisten suurten linjojen välttelijä siis.

/mek kirjoitti...

Kaikille vältteleville ihanille leideille jaksuhaleja paitulin kera täältä kaukaa!

Ohari kirjoitti...

Meksu hei, kiitti hirveesti! Kaukaisilla jaksupaituleilla sitä ihminen jaksaa vältellä vaikka mitä!