tiistai 8. toukokuuta 2012

Vielä lukee se raukka, ja vielä, ja vielä

Perjantaina on tällä tietoa viimeinen tentti. Viimeinen tentti siis a) ennen pro gradun kypsyyskoetta ja b) jos en saa päähäni vielä ja vielä ja vielä ja vielä opiskella jotain lisää.*

Arvioin, että ainakin kolmen sortin reaktioita siellä ruudun toisella puolella syntyi tuosta. Tällä puolella ruutua ainakin niin kävi.

1. Eikö se nyt vieläkään ole valmistunut? Mitä?! ENKÖ MINÄ TOSIAAN VIELÄKÄÄN OLE VALMISTUNUT?! En näköjään. Ihan kauheeta. No, syventävät opinnot on tätä viimeistä tenttiä (ja kypsyyskoetta) vaille valmiit; opintopisteiden pitäisi muuten riittää Grande Finaleen. Maistereille ei anneta mitään kivoja hattuja, joten kovin motivoivaa sellaiseksi valmistuminen ei ole. Maistereita putkahtelee sitä paitsi muutenkin plop-plop-plop enemmän kuin jalkasieniä kevätsateessa, joten [tähän synkkää jurotusta tovi].

2. Graduko siellä sitten on valmiina tai likimain valmiina? No ei ole. Vähän olen sitä reunasta rispannut, siinä se. Kevät on mennyt syventäviä tenttiessä ja töitä tehdessä ja keksiessä kaikenlaisia selityksiä sille, miksi gradu vaan retkottaa tajuttomana kaikista elvytysyrityksistä huolimatta. (Okei, taas lasken lööperiä. En ole edes yrittänyt elvyttää sitä. Olkoon nyt tajuttomana hetkosen vielä, ettei käy tuossa nillittämään, kun pitäisi lukea ja muutakin tässä on vähän.)

3. EI KAI SE HULLU NYT ENÄÄ ALA MITÄÄN OPISKELLA?! No en kai mää hullu nyt enää ala mitään opiskella? Eikö tämä nyt jo riitä, hyvänen aika? Vuonna 2001, kun kummipoikani syntyi, aloitin etälukion. Lukion jälkeen oli vajaa vuosi välissä – vajaa siksi, että pääsykokeisiin lukeminenkin lasketaan opiskeluksi – ja sitä vekoa sitten on pänttäämistä taas piisannut. Eli tekeekö se nyt sitten syksyllä 11 vuotta? Kyllä tekee. Luulisi, että tuolla lukemisella ihminen olisi tähtitieteiden, sisäelinten ja kansainvälisen vapaavaihtotalouskaupan tohtori. Ei ole. Eikä ole vielä edes maisteri. Syytän yhteiskuntaa, Nestléä ja auringonpilkkuja tästä. Kaikki on maailmassa ihan rempallaan, keskity tässä nyt sitten opiskeluun! Mutta kummilapsesta on kasvanut komea poika. Se jalkapalloilee ja urheilee muutenkin ja on kiva.

* * *

Heikosti, mutta että jotain ees, minä en sentään jyskytä arkun kanteen vaan tässä nyt sitten kirjoitan hätsynpikaa kuulumisia ja yritän samalla sysiä itseäni tenttitekstien pariin. ISK:sta pitäisi jaksaa kursorisesti kahlata parisataa sivua (no en varmaan jaksa, sävellän, tärkein on kuitenkin jo luettu) ja yhdestä gradusta (ihmiset tekevät sellaisia toistensa kiusaksi! minua ei voida ainakaan tästä syytellä) lueksia toiset parisataa. Jo tehtyjä muistiinpanoja olisi varmaan hyvä kerrata, ettei sitten taas tentissä tarvitse saada katumuksensekaista hermoromahdusta.

* * *

Että ihan tätä tavallista kuuluu vaan taas tänne. Toivoakseni jossain vaiheessa alkaa kuulua myös epätavallista, mikä tarkoittaisi sitä, että opinnot viimeinkin raahautuisivat kohti synkkää loppuaan.

* * *

*) Kartsein skenaario on sellainen, että olen laskenut opintopisteet jotenkin erityisen sekavasti väärin ja tutkinnosta puuttuu vielä pari approa, eli tällä tahdilla opiskelevalta noin vuosi. Raah! Niin ei saa käydä tai muuten joku kärsii. Eli minä.

14 kommenttia:

sir Ola kirjoitti...

Terveisiä täältä Onaniemestä, nimimerkillä 24. (kahdeskymmenesneljäs) opiskeluvuosi menossa. Non vitae, sed scholae discimus.

Ohari kirjoitti...

Hei vaan Onander! Sää oot jotenkin erityissöpö, koska ne ei ole nakanneet sua pihalle. Täällä aletaan hyvissä ajoin uhkailla, vaikka määkin huulikiiltoo laitan aina, kun hiippailen lipaston nurkilla.

Kiva lausahdus tuo, ja totta. Niin kuin lienee tämäkin: Omne animal post coitum triste praeter gallum mulieremque.

(Mulla on aina käden ulottuvilla Carpe diem -opus, eli ihastuttava kokoelma latinalaisia sanontoja.)

Zepa kirjoitti...

Me käytiin sun lakkiaisissa, ja meinattiin tulla maisterispiletykseenkin. Mielellään ennen kuin kuollaan wanhuuteen, niin että pistäs pökköä.

Joo, yhteiskunnan vika!

Ohari kirjoitti...

Ach, vastuuki painaisi ihan kauheesti, jos ette kaik olisi ihanan nuoria ja kekkeitä. Ei ole siis motivaattorina minulla raukalla sen paremmin kivaa pipaa kuin kohtsillään vanhuuteen kualevia ystäviäkään. Yritä tässä nyt sitten valmistua & muuta käsien vääntelyä ja silmien pyörittelyä. Huutomerkki!

/mek kirjoitti...

Mitä joko sä meinaat valmistua? Mummiälestä sä aloitit opiskelemaan joskus eilen tai korkeintaan toissapäivänä ja nyt pitäisi sitten olla jo valmis? Ei jumalauta ole nykyajan nuorisolla mitään malttia näissä hommissa.

Jos taas kypsyyskokeesta olisi kyse niin meitsi olisi vähintään tuplatohtori laakista.

Latinaa en osaa muuta kuin sen verran, että parempi post coitus kuin post mortem.

Ohari kirjoitti...

On tässä minustakin vähän hätäilyn makua toisaalta. Että onko nyt sitten *niin* kiire, tosiaan? Vaikka myönnettävä on, että varsin kypsä olen kyllä. (Joku siellä nyt yrittää esittää, että monellakin tavalla. Hei vaan hänelle ja tiedoksi, että kukaan ei kuule, minen ainakaan.)

Ulkoa osaan latinaksi varsin hyödyllisen huudahduksen, jonka neuvon, edellisten lisäksi, painamaan mieleen ja sydämeen. Se menee näin: Frigori laecasin dico! Meinaa, että Haistatan pakkaselle paskat! Kun usein tätä miettii ihminen, niin onhan se ylevää töräyttää ilmoille vanhalla sivistyskielellä.

(Jos joku miettii aiempaa lausahdusta, niin se meinaa suunnilleen, että kaikki elolliset ovat yhdynnän jälkeen surullisia paitsi kukot ja naiset. Jännittävää on, mitä kaikkea ihmisen on tarvis toisilleen ilmaista, latinaksi ja muutenkin.)

anna arsniva kirjoitti...

Mulla ois muuten 40 viratonta opintoviikkoa Tampereen yliopistosta. Melkein tuoreitakin, parin vuoden takaa. Myyn halavalla. Sanotaan vaik viiskypää per viikko. Tinkiä saa. Yst vast tlk

anna arsniva kirjoitti...

Oho, meni nimellä. Tampereen yliopisto, ette lue tota.

Ohari kirjoitti...

Anna Arsniva, jos se nyt sinun oikea nimesi on, minen osaa noita kurssimuutoksia. Että paljonkohan se on opintopisteissä? Toiisaalta, laskin justiin, että kunhan se perke^dodii^gradu on tehty, jää jopa kaksi pistettä yli! Ne voisi kyllä myydä kanssa, mitäpä tuommoisia ylimääräisiä pisteitä itellään hautoo.

Piikkari kirjoitti...

Maistereissa on se puoli että ne on automaattisesti hyviä askartelemaan. Siitä vaan töötti alulle ja nurkkaan miettimään tekemisiä.

Ohari kirjoitti...

Päiväkodissa, armeijassa ja yliopistossa on kyä se hyvä puoli, että askarteluvalmius kehittyy kauheasti. Töö^? Nurk^? (Hoksauksessa ei vastaavaa kehitystä välttämättä tapahdu. Mikä töötti? Onko pakko nurkkaan?)

Eevertti kirjoitti...

Ohari nähty partsilla :) Ei voi olla parempaa kesän alkua. Ja maisterin viitta harteilla, ihan piakkoin ainakin - kai?!

Haluatko kiusaantua minunkin gradustani? Eikös "Stokesin lause" voisi jotenkin liittyä opintoihisi? Siinä on saatu yksi lause venytettyä 60 sivuun. Miten isoa riviväliä ja kirjasinkokoa muuten ajattelit itse käyttää gradussasi?

T:
Eevertti

Anna A (jos se nyt on nimeni) kirjoitti...

Döö tarkotin opintopisteitä, tietty. Rahat käteisenä emaililla niin kyl se siitä.

Ohari kirjoitti...

Eevertti, aina kannattaa imarrella ihminen, että saa sen lukemaan graduaan :-) Tottakai tahdon! Sen verran tietysti jo uteliaana googletin, että kauheen nätti lause on tuo Stokesin lause. Ihania kiekuroita! On varmaan jotain ulkomaata, koska en tajunnu siitä mitään. Oman graduni ajattelin kirjoittaa comic sansilla, pistekoolla 36 ja riviväli voisi olla vaikka 2, tulee ilmava ja raikas.
Anna A (jos se nyt sinä edes olet), se on se vanha kunnon kahesan marka? Joo, työnsin sen jo laajakaistaan, eli tulossa on ja minulle varattu opt sitten.