keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Kevyt ja raikas kuin lehmän henkäys

Maailmassa meni varmaan liian hyvin meijeriteollisuuden pahojen miesten mielestä, ja siksi ne löivät ilkeät päänsä yhteen ja kehittivät kevytjuuston.

Kevytjuusto, oi kevytjuusto. Mitäköhän sinusta keksaisisin positiivista sanottavaa? Mahdollisesti kelpaat akvaarion lasien tiivisteeksi tai syylärisementiksi. Tai ehkä huonekalujen alle, pehmustetassuiksi. Onkohan kukaan koskaan älynnyt kokeilla lyijykynäjälkien kummausta kevytjuustolla?

Etten olisi liian jyrkkä kannanotoissani, en sano, että kevytjuustosta ei ole mihinkään. Sanon vain, että kevytjuustosta ei ole juustoksi. 

Se ei maistu juustolta, ei haise juustolta eikä tunnu juustolta. Se ei siis ole juustoa.

* * *

Edessäni tönöttää vielä noin 150 grammaa kymmenprosenttista Eldorado-merkkistä salaattijuustoa kuutioituna, purkissa. 50 grammaa järsin urheasti pitkin hampain ja huomautin itselleni, että ei tämä nyt niin kauheaa ole. Kyllä se kuule on, oli vastaus. (Juttelen aika usein itselleni. Joskus jopa vastailen.) Siinä on suolaa niin paljon, että arvatenkin sydän- ja verisuonitautien liitossa haukotaan henkeä pelkästä ajatuksesta. Jos kykenisin syömään koko loppumäärän, en jäätyisi varmaan ikinä. Houkutteleva ajatus. Toisaalta vielä houkuttelevampi ajatus on muovata juustokuutioista pahaa meijerimiestä imitoiva nukke ja työntää siihen hammastikkuja.

* * *
Niin että miksi minä sitten ostin tuota paholaisen juustoa, kun se nyt kerran on niin surkea esitys elintarvikkeeksi? Kiitos kysymästä. VAHINGOSSA! Eihän se rasvaprosentti lue purkinkyljessä kuin kissankorkuisena, eikä edes eri värillä kuin muu teksti. Sen pitäisi olla kamelinkorkuista tekstiä, kirkuvan punaisella keltaista taustaa vasten ja mielellään vielä vilkkua. 10 %

* * *

Kaupassa pitäisi olla erityinen hylly kevytjuustoille. Ai siellä on jo? No siellä pitäisi olla erityinen takahuone kevytjuustoille. Jos sieltäkin vielä harhautuu ihminen nappaamaan nihkeisiin näppeihinsä kevytjuuston, kassan pitäisi varoittaa, kassakoneen pitäisi varoittaa ja pankin pitäisi välittömästi ostotapahtuman jälkeen kuolettaa pankkikortti ja julistaa henkilö oikeustoim

Tai ehkä pitäisi vaan itse olla vähän tarkempi. Ainakaan vuoteen en taas tämän tuohtumuksen jälkeen vahingossakaan tartu kevytjuustoon. Tämä on lupaus.

10 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

On niitä hyviäkin kevytjuusoja! Jopa 5% on yks hyvä, oliko se nyt Polarin. Ja kaikki 15-17% maistuu vaativammassakin suussa juustolle.

10%kuutiot mie ihan ymmärrän. Mutta niitä 3% vältts en.

Tee salaattia ja heittele ne kuutiot sekaan. Sinne ne uppoo. No problem.

Ohari kirjoitti...

Sulla on Zepa ihanan positiivinen asenne. Voi olla, että pakkaan nuo ja lähetän sinne :-) (No en, sentään.) Yritin syödä niitä tomaattikuutioiden joukossa, että suu jotenkin harhautuisi, mutta aika huonosti onnistui. Minun juustoissani pitää olla rasvaa vähintään 32 prosenttia, mitä enemmän sen parempi, eikä ylärajaa rasvaprosentille voi olla. NO. PRKL. Aina välillä pitää varmaan käydä näin, että huomaa kaikkien muiden asioiden olevan tosi hirveen hyvin.

Polga kirjoitti...

En mä muusta niinkään, mutt Polarin 5 % on ihan ok ja maistuukin joltain.

Sen sijaan varoitan vakavasti Lidlin mozzarellasta, jota todella voisi käyttää pyyhekumita kuivatettuaan sen ensin. Ei maistunut edes pahalta, koska ei maistunut miltään. Ja vähänkös vitutti, kun olin ostanut 2 palloa tarkoituksena tehdä tomaatti-mozzarellasalaattia sitä aikaisemmin ei-apehtineelle pojalle! Grauh eli pettymys oli suuri ja lupasin uusia jutun, muualta ostetulla oikealla mozzarellalla.

Celia kirjoitti...

Niin samaa mieltä kanssasi. Pari kertaa olen erehtynyt kevytjuustoon, mutta en enää. Eihän sitä syö kuin makuhermonsa ja tuntoaistinsa menettäneet. Se maistuu kamalalle, se tuntuu kamalalle. Se on ikävä juuston imitaatio.

Syön sitten vaikka muutaman palan vähemmän juustoa, kunhan se on ihan oikeaa juustoa. (Ketä minä huijaan, olen ainut juustonsyöjä meidän ruokataloudessamme. Ok, syön juustoni hitaammin ja useamman päivän aikana.)

Ohari kirjoitti...

Polga, meinaatko kevyt motsarellaa? Meillä on nimittäin sitä normimotsista ollut, ja siitä on tykätty. Se on oikein joku testivoittaja kuulemma :-)
Celia, näin justiin. Tai jos häntä nyt joskus popsii pois kuleksimasta vähän isommankin kimpaleen, tekee sitten esim. vatsalihasliikkeitä tai unohtaa koko homman. Juuston pitää maistua, muuten sen syöminen on täysin järjetöntä. Peruna ja porkkana sitten menee vähän mauttominakin, ja salaatti.

/mek kirjoitti...

Ei ihme jos maistuu pahalta. Siitä kun pitää syädä vain se 10% ja sä oot menny syämään jo 25%.

Ainoa positiivinen asia joka tulee mieleen on se, että jos Tahko Pihkalalle olisi pienenä annettu kevytjuustoa niin olisi varmasti jäänyt pesäpallo keksimättä.

Ohari kirjoitti...

Aah, hittolainen, juu. Oon vetäny överit. Ilmanko tuli ihan huono olo ja yök. Nyt saa olla onnellinen, että oon ylipäätään hengissä. Kovin teoreettiseksi menee vaan toi Pihkala-homma. Että olisko se sitten keksinyt sen sijaan esim. py

Nyt tulikin toisaalta semmoinen olo, että antaapi olla miettimättä, mitä se ehkä olisi keksinyt, mitä ei.

MUTTA MUTTA! ARVATKAA! Kotitalouttamme on kohdannut valtaisa tragedia: myös Toi oli epähuomiossa ostanut kevytjuustoa, jotain 17-prosenttista emmentalia, joka maistuu ehkä kyllä etäisesti emmentalilta mutta tuntuu kumieläimeltä (ja vähän puristettaessa äänteleekin samoin). Ei kahta ilman kolmatta, eli jännityksellä odotan, mitä seuraavaksi. Heinäsirkkoja? Tulvat?

Polga kirjoitti...

MUAHAHAAHHAHAAAAAAAAAAH, ei voi kuin nauraa. Heinäsirkat ja tulvat ovat pientä. Muista Sodoma ja Gomorra ja kaikkea muuta järisyttävvämpää :I

*hihittelee itseksensä*

/mek kirjoitti...

Kyllä minustakin nyt tuntuu ettet suhtaudu asiaan sen vaatimalla vakavuudella. Siis teillä on KAKSI kevytjuustoa kotona ja sä vaan mietit jotain tulvia?

Mieti vaan kuinka nopeasti tuollaiset kevytjuustot lisääntyvät kun niillä ei ole mitään luontaisia vihollisia? Mikään luontokappale ei niitä syö eikä roskiinkaan voi heittää kun se olisi ympäristörikos.

Ohari kirjoitti...

Meikäläinen täällä juuri on kankistumassa suolapatsaaksi, kun yrittää räknätä, että millä kurin noista peevelin jyystöistä pääsee eroon. Mitä jos ottaisinkin riskin, vapauttaisin ne kahleistaan elikkäs myyntipakkauksistaan ja yrittäisin yllyttää toisiaan vastaan? "Toi sanoi, että sää et edes haise juustolle", "Toi sanoi, että äitis oli kevyt, kun sua juaksetti" jne.

Riski on kyllä tosiaan, että taiston sijaan ne sortuukin lempeen ja rupee hulluna lisääntymään. Toisaalta ne on eri sukua, eli jos käykin hyvällä tuurilla kuten Romeolle ja Julialle, ongelma on ratkottu ja maailma pelastettu.

ARghH. Tässä juuri taas nähdään: älkää hyvät ihmiset vahingossakaan ostako kevytjuustoja. Niistä ei koskaan tiedä.