perjantai 3. elokuuta 2012

Natina Ratinasta

Arvatkaapa mikä se tämä on! Ei ole esilimaöttiäisen dna-ketju. Ei ole uusi seurapeli. Ei ole design-kupin kylki, eikä lakanan kuosi.

Tämä on pieni osa suurtapahtuman kartasta ja kuvaa bajamajojen elikkäs kakkapömpeleiden sijoittelua, ylhäältäpäin luonnollisesti, kuten kartoilla on tapana. Vessojen ovet ovat toisiaan vastakkain rimpsun keskellä.

Tähän veskirimpsuun jonotetaan molemmista suunnista, veskipömpeleiden välissä on kauhea tungos eikä kukaan oikein tiedä, kenen vuoro on. Keskimmäiset vessat ovat usein kokonaan käyttämättä, kun taas reunoilla riidellään tomerasti siitä, kenen vuoro on pissata housuun. Aivan nerokas ratkaisu, raati kiittää! Näin on taas kansalta kilautettu hermot pintaan ja leppoisa sopu saatettu vakavaan kriisiin.

* * *

Kuinka urpo pitää olla, että pääsee (joutuu?) sommittelemaan tapahtumapaikkojen pohjaratkaisuja? Riittääkö, jos älykkyysosamäärä jää kengännumeron alle vai pitääkö olla aivokuollut?

* * *

Perkele.

* * *

Miten maailmassa massatapahtumissa ei koskaan ole 1) tarpeeksi kaljanmyyjiä, 2) tarpeeksi tilaa liikkua, 3) tarpeeksi ulos- ja sisäänkäyntejä eikä 4) tarpeeksi vessoja mutta sen sijaan on 5) tarpeeksi ja vähän päälle pahantuulisia järjestysmieskyttiä, jotka vaeltavat kansan seassa yrmyn näköisenä mulkoilemassa jokaista kuin potentiaalista pahantekijää. Että miten?

* * *

Ärsytyksen sana myös siitä, että aina varoitellaan ja uhkaillaan tallentamasta tapahtumaa mitenkään. Miksi? Ymmärrän kyllä, että paikalle ei ole suotavaa raahata televisiokameroita, mutta ihan tosi, kuinka suuret taloudelliset tappiot tosiaan tulee esiintyjälle tai järjestäjälle siitä, että joku tallentaa käsivaraisesti pienehköllä laitteella yleisön seassa ja julkaisee tämän tallenteen sitten esimerkiksi Juutuubissa? Senkö vuoksi jätämme sitten viralliset keikkatallenteet hankkimatta ja basistin lapset näkevät nälkää?

Äkkiä luulisi, että parempaa markkinointia ei olekaan, mutta minkäs minä näistä ymmärrän.

* * *

Tämä ärsytykset tarttuivat Ratinasta Red Hot Chili Peppersin keikalta, mutta on sovellettavissa arvatenkin mihin tahansa tapahtumaan, jossa enemmän kuin bussilastillinen ihmistä kokoontuu, ja usein niihinkin.

7 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

Nice planning! Huh-huh.

Tiina kirjoitti...

Joo, mä tiedän. Just noista syistä mä jätin suosiolla väliin kaljanjuonnin, vessassakäynnin enkä myöskään katsonut järjestysmiehiä silmiin.

Ihan järkyin vääryys musta on se, kun joillain festareilla on stage diving kielletty. Entä jos se laulaja tai joku satunnainen kitaristi haluaisi hypätä yleisön joukkoon? Ei saa. Ja yleensä siinä on vielä sellainen vähintään metrin turvaväli lavan ja yleisön välissä. Siihen mätkähtää artisti vatsalleen asfalttiin. Mitä oikein on tapahtunut rokkenrollille?!!

Helen kirjoitti...

Aikoihin en ole käynyt missään tapahtumissa, ja kätevästi muistutit miksi. Jos maksaa itsensä kipeäksi pääsylipuista, olisi kiva sitten paikan päällä nauttia tunnelmasta ja palveluista ilman kohtuutonta jonotusta. Vaan ei.

Herkku kirjoitti...

Siinäpä somat rivit pömpeleitä! On tainnut olla suunnittelijalla esteettistä silmää. Ennen kaikkea.

Vessa-asiain suunnittelijoiksi täytyisi palkata ainoastaan todellisia festarikonkareita. Luulisi, että sellaiset näitä tapahtumia intohimolla järkkäisivätkin, mutta ehkä (ilmeisestikään) sitten ei. Näytää siltä, ettei ole koskaan käynyt minkäänlaisessa ulkoilmatapahtumassa.

Ohari kirjoitti...

Näin on Zepa, on ollu ns. silmää (pers-).

Tiina, minen mitenkään voi olla selvinpäin konserteissa, koska uskontoni kieltää sen. Tai no oikeastaan semmoinenkin kävi mielessä, mutta meni äkkiä pois siellä tungoksessa. Stage divingin kieltäminen on minusta ihan ok. Vaikka rokkarit noin periaatteessa ovat ihan hienoja ihmisiä, en halua niiden satavan niskaani, hikisinä ja kovaäänisinä etenkään.

Helen, jotenkin kyllä kieltämättä tommoisissa tapahtumissa tulee mieleen, että anteeksi nyt ihan kauheesti, kun me ollaan ryysitty tänne. Että ollaan tässä nyt ihan tiellä, kun teidän täytyy hoidella tota yrmyilytyötänne. Pääsylipun hinta ei tunnu oikeuttavan semmoiseen kohteluun, mitä asiakkaat tavallisesti muualla saa. Vistottaa muuten näin jälkeenpäin, että annoin sävyisästi jonkun klopin tonkia käsilaukkuni. Olisi pitänyt edes tingata, miksi hän kuvitteli minun kanniskelevan olkalaukussani pulloja, purkkeja tai televisiokameroita.

Herkku, tavallaan kuvittelisi myös, että ihan maalaisjärjellä pötkisi aika pitkälle. Mutta ei vissiin sitten.

Täytyy kyllä myöntää, että kun olin tuupannut tämän kirjoituksen sormistani bloggeriin, aloin jo katua pahoja sanojani, tolla tavalla meninkin sättimään ihmisiä, jotka varmaan parhaansa tekevät... ja sitten tulin järkiini. Ei missään työssä passaa tuolla tavalla mokailla, eikä siitä ainakaan selviä sättimättä. Nih. Hölmöt.

DorianK kirjoitti...

Tavoilleni uskollisesti olen taas myöhäisherännäinen... Mutta sen vain halusin tulla sanomaan, että esim. tuon kuvauskiellon suhteen artistit onneksi poikkeavat toisistaan:
http://nin.com/?id=93361

Ohari kirjoitti...

Ja minä melkein heti muistin kommentoida tähän. Mutta asiaan.

VAU! Mii laiks veri matz! Tiedoksi niille, jotka eivät jaksa seurata linkkiä: kyseessä on Nine Inch Nailsin veppisivu ja tällään tähän vähän lainausta tekstin alusta:*

During the 2008 Lights In The Sky tour we began an open camera policy for stills and video during all NIN shows, inviting fans to capture the events with anything from a cell phone to a hi-def video camera. The results have been overwhelming, filling our own galleries with thousands of images and videos from every show, and inspiring a number of ambitious fansourced video projects within the NIN community. Some of those projects are starting to surface now, and we couldn't be happier with the way the fans have organized themselves and created some truly impressive work.


Hieno juttu!

- - -

*) Tralalaa, näin nätisti tälläsin siihen kaksi perättäistä kaksoispistettä. Olenko nero vai olenko nero?