torstai 23. toukokuuta 2013

Erkin pikakivääri

Tiedättekö, mikä on melkein yhtä ihanaa kuin lähteä matkalle? Se on etukäteiskouhottaa matkasta, joka on tulossa.

Näin siis meillä, jotka matkustelemme vapaaehtoisesti; ne, jotka joutuvat rehaamaan ympäri maailman leivän perässä, eivät varmaan ole yhtä innoissaan lähtemisen ajatuksesta.

* * *

Meillä on lentoliput Budapestiin ja takaisin heinäkuussa. Siellä on juuri silloin kuulemma tukahduttavan kuumaa, mutta toisaalta myös kaveri, joka tarjoaa meille kotimajoitusta ainakin osaksi aikaa. Olen ottanut selville jo, että siellä on ihania ränskiä jazzklubeja, lumoava öinen kaupunki, hyvää ja edukasta viiniä, funiculaire ja pimeitä takseja. Kaikessa on paprikaa.

Kylpylöitäkin on, mutta eivät ne kiinnosta, paprikalla eivätkä ilman.

* * *

Jos en keksi näiksi muutamiksi viikoiksi muuta kouhottamista, saatan innostua vielä kylpylöistäkin.

* * *

Viimeksi olimme reissussa kohta kaksi vuotta sitten, kun pyörähdimme häämatkalle. Kouhotin minä sitäkin etukäteen posket punoittaen, ja hyvin meni se matka, muun muassa juuri siksi.

Minusta on mukavaa ottaa etukäteen selville esimerkiksi kaupungin summittainen kartta, julkinen liikenne, pääkadut, joitain nähtävyyksiä, museoita ja suosittuja ravintoloita. Sitten, kun on siellä, ei tarvitse ihmetellä, että mihkäs nymmentäis, vaan jää aikaa toljotella ympärilleen suu auki.

* * *

Monta kertaa on jäänyt menemättä sinne, minne piti, ihan vaan siksi, että lomalla on erityisen kivaa lorvailla ja sanoa, että paskat me lähdetä tuonne helteeseen jonottamaan, nyt istutaankin varjoon ja otetaan kaljat. Ne nähtävyydet näkee sitten kotona vaikka Google Mapsista. Ollaan nyt kivasti, kun on matka ja loma ja kaikki.

* * *

Onhan se nyt kuitenkin ihan eri asia istua Budapestissa varjossa kaljalla kuin vaikka omalla partsilla, sanoohan sen järkikin.

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Minäkään en ole kylpyläfaneja, mutta joskus sata vuotta sitten, kun oltiin Budapestissa, käytiin Paltinuksessa. Suosittelen! Se sijaitsee Margit-saarella ja on oikeastaan maauimala. Meille kerrottiin, että siellä käy paikallisiakin, ei vain turisteja. Vaan saattaa tietenkin tilanne olla sadassa vuodessa muuttunutkin ;)

Ohari kirjoitti...

Minna, kiitos vinkistä! Tulinhan nimittäin ajatelleeksi, että jos siellä tosiaan on järkyttävän kuuma, ehkä pulahtaminen saattaisi virkistää. Oikeastaan-maauimala sitä paitsi kuulostaa kivammalta kuin kylpylä, josta tulee aina mieleen hiljaiset ja asiantuntevat ukkelit vakavina tönöttämässä altaiden reunoilla. Tosin, vallankin jos vaihtoehtona on paistumiskuolo, kaipa niitäkin toki ystävyydellä voi ajatella.