lauantai 11. lokakuuta 2014

Viski-sana joka liittyy suoraan Helsingissä järjestettävään Olut- & viskiexpoon

HS:
Aluehallintovirasto (Avi) on kieltänyt kahta suomalaista blogistia kirjoittamasta viskistä, jos se liittyy Helsingissä kahden viikon kuluttua järjestettävään Olut & viskiexpoon. Samalla Olut & viskiexpon nimestä ja logosta piti pudottaa viski-sana pois.
* * *

Meillä täällä Ohiammutun toimistossa paheksutaan syvästi Olut & viskiexpon höpsöttelyä ja löperyyttä kielenhuoltoasioissa. Pitää tietenkin olla Olut- & viskiexpo.

Yhdyssana on yhdyssana. Kahden rinnasteisen yhdyssanan toistamatta jätetyn osan tilalla käytetään yhdysviivaa -. Tämän vuoksi otsikko poikkeaa tapahtuman virallisesta nimestä.

* * *

Meillä täällä Ohiammutun toimistossa paheksutaan vielä huomattavasti syvemmin Aluehallintoviraston (Avi) päätöstä kieltää ks. yllä jne.

Mitä helvettiä? Menikö järki sen lapsen kainalossa, jonka heititte siellä pesuveden mukana, vai mitä – anteeksi että toistan itseäni – helvettiä, Avi?

* * *

Tämä postaus liittää viski-sanan erittäin tiiviisti Helsingissä järjestettävään kieliasultaan harmittavan löperöön tapahtumaan. Ei voi olla niin, että yksittäisen täti-ihmisen kirjoitus mitenkään voi vaikuttaa siihen, saako tapahtuman järjestää vai ei.

Mitä jos kirjoitan, täysin vakaumustani vastaan, että "Viski, viski, viski ja viski on se turmio ja surma, joka johtaa kansan helvetin syövereihin, ja sitä jumalatonta lientä Helsingin Olut- & viskiexpossa esitellään"?

Jutussa mainittu kriteeri täyttyy tuossakin. Oletteko siellä Aluevirastohallinnossa yhtä typeriä kuin virastonne nimi?

En tajua.

Ja olen sentään kukkahattutäti!

4 kommenttia:

sir Ola kirjoitti...

Minäkin jouduin eilen rappiolle, koulukotiin ja ties minne, kun katsoin sivistävää ja kehittävää elokuvaa nimeltään Leprechaun. Siinä nimittäin noin 2 min kohdalla hemmo, jolle tosin käy sittemmin kalpaten, ottaa huikkaa suoraan Jameson-pullosta ja kas! Tämä piilomainonta oli niin voimallista, että kuin huomaamatta kaivoin itsekin Jameson-pullon esiin ja otin siivut, joskin lasia käyttäen. Ellen olisi joutunut tämän kuvallisen aivopesun uhriksi, juomavalintani olisi saattanut olla raikas piimä tai puolukkamehu. Että kyllä se uiskin kauhistus on vaan sitten väkevä juttu. Miksei kukaan ollut paikalla holhoamassa minua raukkaa? Tule apuun Anja!

Ohari kirjoitti...

Missä on Avi silloin, kun sitä tarvitaan, kysyn vaan! Mistä tässä oikein veroja maksellaan, kysyn vaan! Niin paljon kysymyksiä, niin vähän viskiä! Huutomerkki!

Minna kirjoitti...

Kiitos Avin Oharikin taas heräsi bloggaamaan!

Ohari kirjoitti...

Minun perustuslaillista oikeuttani höpötellä alkoholista jos uhataan etäisestikin, herään vaikka minkälaisesta blogikuolosta!

Asiassahan on ollutkin tämän kirjoituksen jälkeen mielenkiintoisia käänteitä: milloin ei ole kielletty ketään viskistä puhumasta, milloin on taas kielletty. Milloin kansa raivostui ihan turhasta, milloin taas sylttytehtaalla ei jäljistä päätellen ollut pelkästään tepasteltu vaan ehkä peräti stepattu. Porukalla vielä! Totuus lie jossain tuolla, mutta ehkä ensi kerralla kukin taho hiukan varoo sanojaan, ainakin kieltävä puoli.