lauantai 13. joulukuuta 2014

Buda ja minä olen kyllä sitten se Pest

Budapest-kokeilussa on tietysti myös parisuhde koetuksella, olemmehan täällä yhteiskuplassa. Ihanan romanttinen ajatus on se, paitsi jos sinne kuplaan tunkee kaksi oikein erityisen osaavaa ja tiedostavaa ja muistavaa ja kaikessa parasta ja kaiken tietävää ja muutenkin ihanparastaihmistätikslukkoon. Ja aina korrektin aikuisesti käyttäytyvää.

Vitsikkäästi etukäteen arvioin, että tulemme toukokuussa kotiin tulostetut ja allekirjoitetut avioerohakemukset mukanamme. Silti vähän jännittääkin. Jos parisuhde ei olisi hyvällä tolalla, miksi tekisimme tällaisen kokeilun? Kun parisuhde ei muutenkaan ole hyvällä tolalla, niin mitä menetettävääkään meillä on?

Mistä hitosta minä tiedän? Lähdettiinkö tähän edes parisuhde edellä? Mistä pirusta tuommoinen muoti-ilmaisukin tuohon nyt pukkasi?

* * *

Jatkuva yhdessä oleminen ehkä kiristää hermoja.

* * *

Kuukauden kuluttua otamme asiat kirjaimellisesti.

Aiemmin toi esitti usein kysymyksinä sellaiset asiat, jotka minä opin kääntämään näkemyksiksi ja ehdotuksiksi sen sijaan, että olisin sanonut joo tai ei ja jyrännyt herkän sielun. Nyt kysymykset ovat kysymyksiä. Se on helpompaa minulle, kunhan muistan, että työ- ja ajatustila on yhteistä eikä voi sanoa ääneen "Mitäköhän mää tekisin tollekin", jos ei halua toiselta vastausta. Olen huomannut myös, että ajatukset, mielipiteet ja intuitiotyyppiset arvelut todellisuudesta saan pitää omanani, koska niistä väistämättä seuraa riitaa. Tämä ei olisi ongelma, jos minun ei tarvitsisi puhua jotain, etten vaikuttaisi mököttävältä. Seuraavaksi alan tutkia, miten toi supliikkimies hoitaa supliikin sanomatta mitään.

Rakastan sinua on kyllä ihana kuulla, paitsi kaksi sataa kertaa päivässä. Mistäköhän seuraavaksi juteltaisiin ettei mökötettäisi?

Ja tämä on minun näkemykseni. Minun blogini! Perustakoon omansa, jos on sanomista.

* * *

Kuukauden kuluttua sitä ja aiemmin tätä. Ihan samaa oli Tampereella. Jaabajaabadaadaa, hohhoijaa kumminkin.

* * *

Näköjään mää ja toi olemme kovin itseriitoisa ja toisiimme nyhjääntyvä pari täälläkin – vaikka kaikkien tilastojen sekä ennusteiden, hyvän- että pahantahtoisten, mukaan nyhjäilyajan piti olla ohi jo muutama vuosi sitten.

* * *

Vaihtoehdot ovat seuraavat: joko siedämme toisiamme tai sitten siedämme toisistamme erossa oloa.

* * *

Vekslaus*** taitaa olla tavallista parisuhdeturbulenssia aina, Budapestissä tai Tampereella. Arvaan, että samaa on käynnissä Alajuelassa ja Jepualla.

Me olemme kuitenkin täällä niin paljon yhdessä päivittäin, että jää aikaa enemmän riidellä. Tilastojen mukaan jää yhtä paljon aikaa päivittäin myös rakastaa, mutta koskas ne olisivat toisensa pois sulkeneet.

* * *

Se huutoriitelyrakkaus on vaan sillee vähän kovaäänisempää, että naapurit, joiden aivastus kuuluu meille, eivät ehkä niin välitä ja sen takia jo kannattaa rajoittaa, saati verenpaineellisista syistä.

* * *

Kukaan ei kilauta minusta sellaista paskaraivaria kuin toi, mutta eipä kukaan saa minua yhtä onnesta syrjältäänkään. Mieluummin sitä ja hillitöntä rakkautta kuin tasaista, sanonpa nyt kuitenkin.

Naapureille tarjoan korvatulpat! Szomszédok kínálnak füldugó!*

* * *

*) Google-kääntäjä, syyttäkää sitä unkarilaiset lukijat.**
**) Google Translate, hibáztatni a magyar olvasók.
***) Ilmaisin huonosti sen tilan, että asioita veivataan loputtomiin turhanaikaisesti. Tässä oli aiemmin soutaminen (toi kommentoi tuoreeltaan "jos haluat ilmaista, että vatvot asioiden välillä, niin pitäisi olla huopaaminen myös, en nyt yhtään tajua mitä tarkoitat", hän kaivoi myös urbaanisanakirjan linkin, katsokaa sieltä itse. Tv. 1x epäseä muicci -jotain). On varmaan aika turha selitellä tarkoituksella vajaaksi jätetyillä kielikuvilla tässä vaiheessa, joten nyt sitten vekslataan ysäristi, koska en ehkä vieläkään kykene vatuloimaan.

12 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Niin sehän oli tää yrittäjä, miljonääri ja kestävyysurheilija Sami Inkinen, joka souti Havaijille vaimonsa kanssa avioeropaperit messissä. Niiden reissu kesti 45 päivää ja sitten parisuhde lujittui, että malttakaa vielä viikko tai pari! (Riippuu kauanko ootte siellä jo olleet, en nyt jaksa laskea kalenterista.) (Vaikka Sami Inkisen reissun pituuden tiedänkin päivälleen.) (No oikeasti googlasin.)

Ohari kirjoitti...

Öö, malttakaa mitä? Oonko mää nyt sitten ilmaissut itseni niin huonosti, ettei tosta käy jo ilmi, että meillä rähistään just niinku Tampereella? Ja hempeetä lempeetä on vähintään yhtä paljon? Dämn.

matlis kirjoitti...

En tajua mitään. Mutta mieleeni tuli, että hommakkaa joku oma harrastus. Sä voisit mennä johonkin perinnevirkkauspiiriin ja toi vois mennä vaikka paprikan viljelypiiriin. tai jotain.

Ohari kirjoitti...

Matlis, ei tuossa olekaan päätä eikä häntää, koska parisuhteissa ei ole – tai ei meidän ainakaan. Täällä menee yhtä hyvin ja huonosti, ainakin tähän asti, kuin Tampereella. Välillä HUUDETAAN, välillä ällöhempeillään ja aika usein ollaan tavallisesti. Etukäteen arvelin kuinkahan tässä käy (tiedän, olen sillä tavalla ärsyttävä), mutta ainakaan n. kuukauden jälkeen ei tältä rintamalta ole paljon uutta raportoitavaa, paitsi että ei ole raportoitavaa. Koska olemme soutaneet yhdessä rapsakat 8 vuotta, tuskin mitään ihan shokkiyllätyksiä tuleekaan, edes täällä toisaalla. Kaikissa parisuhteissa, jos ne pysyvät kasassa, on ylä- ja alamäkiä, huutoa ja pussailua.

Haha, pääsinpä tänne sujauttamaan kumminkin sen soutamismetaforan!

Sirokko kirjoitti...

Vähän kuin Buda ja Pest, kaksi niin erilaista ja kuitenkin yhdessä yksi. Välillä voi soudella ees taas puolelta toiselle Tonava kaunoista, mutta ei siitä silti tule Pestbudaa.

Ohari kirjoitti...

Sirokko, niin just. Välillä ollaan hämmentävän samanlaisia ja tajutaan kaikki, välillä toisen suusta ei tule yhtään järkevää lausetta. (Toinen on aina tietysti toi, koska edelleenkin tämä on minun blogi, nirisköön hän toisalla.)

Eräs kaverini tuolta jostain kommentoi tätä kirjoitusta minulle suoraan "Oho, en tiennyt, että teillä on lähelläkään tuo tilanne." Öö, tilanne? Jos tuosta nyt jotenkin on luettavissa, että olemme kehnoissa väleissä tai parisuhteemme on sökönä, niin pahoittelut. Ei ole semmoista draamaa käynnissä, kunhan pohdiskelin sitä, miten olemme täällä aika paljon kaksin ja tulin siihen tulokseen, että aika paljon ollaan kaksin, vaikka oltaisiin missä, ja hyvä niin yleensä ainakin.

Tähän nyt vielä hymiöitä rimpsu:
:-) :-) :-) :-)

Tiina kirjoitti...

Musta tosta tuli kyllä just tasan sellainen käsitys, että siellä rähistään enemmän, koska yhdessä 24/7. Mutta ok, käsitin väärin ja poistun takavasemmalle.

Tiina kirjoitti...

Lisäksi haluan lisätä, että toi mun ensimmäinen kommenttini oli kyllä sellaisen kevyen iloittelevalla tavalla humoristiseksi tarkoitettu...

Ohari kirjoitti...

Tiina, okei ja edelleen pahoittelut siitä. Ainakin toistaiseksi ollaan huudettu keskimääräisellä volyymillä ja frekvenssillä. Ihan humoristisena kyllä sun kommentin otinkin, ja itse asiassa tuosta jutusta olikin puhe ton kanssa joskus. Meillä ei ollut kumminkaan tämmöinen testaus mielessä, jos joku vaikka miettii.

Tiina kirjoitti...

Mä luulen, että mua hämmensi toi "kuukauden kuluttua" kahdessa eri kohtaa. Luin sen siis niin, että tästä kuukauden kuluttua tapahtuu jotain (tyyliin joku harkinta-aika...), kun nyt mietin, että varmaan tarkoititkin mennyttä aikaa eli nyt kuukauden siellä oltuanne?

Tiina kirjoitti...

Mihinkään poistunut, kuten huomaat.

Ohari kirjoitti...

Joo, niinpä tarkoitin. Ja hyvä homma, pysy täällä nyt vain :-)

Haha ja asiasta toiseen: kokeilin kerrankin, miltä tuo robottiansa kuulostaa ääneen. Vouvou vaan sullekin. Katsoin parhaaksi päivittää sivun.