tiistai 2. joulukuuta 2014

Kaasua, komissariäh

Viime yönä havahduin kahden aikoihin, kun kaasuvaroitin alkoi huutaa ja huusikin kovaa. Toi oli jo siinä vaiheessa, kun minä vasta varovasti päätä nostin, pompannut hämmästelemään, että mitäs se ny taas. Hän oli nimittäin kuulemma noussut jo aiemmalla huutokierroksella, kivunnut alas parvelta ja säätänyt lämmitintä pienemmälle. Mitään en ollut kuullut, nukkunut vain! Vähän hämmentävää.

Kaasuvaroitin, EL GD-10, kuten nyttemmin tiedämme, hiljeni aika pian omia aikojaan. Käänsin kylkeä ja nukahdin kahdessa sekunnissa.

* * *

Ehdimme asua reilun viikon, ennen kuin vuokraisäntä huomautti, että laittakaa se varoitin sitten seinään. Löytyy sieltä lipaston päältä. Paitsi että ei löytynyt enää, kun olimme siivonneet sen pois kuleksimasta läheiseen maljakkoon. Ups. Näytti vähän ajastimelta, eikä sitä tullut siinä niin katsottua, että mikä lie.

* * *

Ilmeisesti kaasua vuotaa aina hiukan huonetilaan, koska laitteen näytössä voi hyvin olla pieniä lukemia, eikä se puhu silloin vielä mitään. Hätä on vasta silloin, kun varoitin huutaa VIELÄ KOVEMPAA kuin viime yönä eikä sammu itsekseen ja näytössä lukee jotain yli 3 tai 5.

* * *

Tätähän minä en yöllä tiennyt, mutta jännittävästi olin kuitenkin sitä mieltä, että tars saada nyt nukkua enkä millään jaksaisi lähteä ikkunoita availemaan.

Ei ole paniikitkaan kuin ennen.

Ei kommentteja: