lauantai 11. lokakuuta 2014

Viski-sana joka liittyy suoraan Helsingissä järjestettävään Olut- & viskiexpoon

HS:
Aluehallintovirasto (Avi) on kieltänyt kahta suomalaista blogistia kirjoittamasta viskistä, jos se liittyy Helsingissä kahden viikon kuluttua järjestettävään Olut & viskiexpoon. Samalla Olut & viskiexpon nimestä ja logosta piti pudottaa viski-sana pois.
* * *

Meillä täällä Ohiammutun toimistossa paheksutaan syvästi Olut & viskiexpon höpsöttelyä ja löperyyttä kielenhuoltoasioissa. Pitää tietenkin olla Olut- & viskiexpo.

Yhdyssana on yhdyssana. Kahden rinnasteisen yhdyssanan toistamatta jätetyn osan tilalla käytetään yhdysviivaa -. Tämän vuoksi otsikko poikkeaa tapahtuman virallisesta nimestä.

* * *

Meillä täällä Ohiammutun toimistossa paheksutaan vielä huomattavasti syvemmin Aluehallintoviraston (Avi) päätöstä kieltää ks. yllä jne.

Mitä helvettiä? Menikö järki sen lapsen kainalossa, jonka heititte siellä pesuveden mukana, vai mitä – anteeksi että toistan itseäni – helvettiä, Avi?

* * *

Tämä postaus liittää viski-sanan erittäin tiiviisti Helsingissä järjestettävään kieliasultaan harmittavan löperöön tapahtumaan. Ei voi olla niin, että yksittäisen täti-ihmisen kirjoitus mitenkään voi vaikuttaa siihen, saako tapahtuman järjestää vai ei.

Mitä jos kirjoitan, täysin vakaumustani vastaan, että "Viski, viski, viski ja viski on se turmio ja surma, joka johtaa kansan helvetin syövereihin, ja sitä jumalatonta lientä Helsingin Olut- & viskiexpossa esitellään"?

Jutussa mainittu kriteeri täyttyy tuossakin. Oletteko siellä Aluevirastohallinnossa yhtä typeriä kuin virastonne nimi?

En tajua.

Ja olen sentään kukkahattutäti!