lauantai 14. helmikuuta 2015

Lovee, darlings

Hyvää päivää! Suomalaisille hyvää ystävänpäivää, hyviä toverihetkiä ja onnellista kaveruutta! Muille maille ja kansallisuuksille romantillista rakkaudenpäivää!

Kaikille kaikkea kivaa kansainvälisesti! Huutomerkkejä myös!

* * *

Tässä vaiheessa perinteisesti pitäisi huokailla, että kaikkea kanssa. Ystävänpäivää ja diipadaapaa! MINEN RUPEE!

Tänä vuonna en kuitenkaan ilokseni ole huomannut yhtään marinaa siitä, miten Suomeenkin väkisin työnnetään kaikkia kamalia kaupallisia juhlapäiviä ja niitä sitten naama norsunpinpillä on ihan pakko viettää.

Olisivatko niin tavikset kuin mediakin hoksanneet, että ei tarvitse viettää, jos ei taho?  Olisiko mennyt perille, että vaikka viettäisi, ei tarvitse viettää niin kuin muut viettävät, kaupallisesti tai muuten siten kuin ei taho?

* * *

Minusta juhlia ei ole yhtään liikaa. Voi juhlia kaikkia ihan merkityksettömiä hömppiä tai – kuten edellä todettiin – olla juhlimatta. Ei tarvitse aina vetää lippua salkoon ja pönöttää. Ei tarvitse ostaa törkeän kalliita tai törkeän halpoja tai törkeän vääriä lahjoja, ei tarvitse siivota, koristella, kokata, vouhottaa eikä varsinkaan stressata.

Voi juhlia hillitysti vaikka lähettämällä ystävänpäivänä kaverille ilahduttavan tekstarin. Voi sanoa pyhäinpäivänä tai halloveeninä, että PÖÖ. (Halloveeni muuten onkin erityisen kauhean  kiva, koska Suomen pitkä ja synkkä syksy suorastaan huutaa jotain kauhean hauskaa ja hölmöä pelleilyä valaisemaan murheen laaksossa vaellusta. Samalla voi toki hartaasti muistella edesmenneitä. Ilo ei sulje surua pois.)

Voi järjestää isot kalaasit, kestitä koko suvun ja kaveripiirin, pieninä juhlapäivinä. Voi olla huomioimatta kokonaan ihan isonkin juhlapäivän, jos ei huvita.

Voi juhlia ihan niin kuin itse haluaa.

* * *

Hetken kestää elämä ja sekin synkkä ja ikävä.

* * *

Minusta aina kannattaa juhlia, kun vain voi. Erityisen paljon kannattaa juhlia kansainvälisesti – ja kansainvälisesti kannattaa juhlia nimenomaan rakkautta ja ystävyyttä.

Sanoohan sen järkikin. Minun järkeni. Käytä sinä omaasi.

* * *

Juhlatunnelmissa nyt myös lempparisarjani YLEN Kätevä emäntä, jolle lämmin suositus. Katsottavissa ONNEKSI, ONNEKSI myös ulkomailla.

5 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

Ai joo.

PÖÖ!

sir Ola kirjoitti...

Tästähän tuleekin oiva aasinsilta aiemmin tällä samalla kanavalla esitettyyn eekirja-aiheiseen asiaohjelmaan, sillä luin juuri tänä aamuna bussissa eekirjaimestani Penn Jilletten eeposta "Every Day Is An Atheist Holiday!" Että hyvää jokapäivää vain sinnekin.

Ohari kirjoitti...

HÖÖ PÖÖ! Vaikuttaa muuten mielenkiintoiselta sir Olan kirja. Kyllä sitä joka päivä voi vähän juhlia. Elämähän ei ole pelkkää ruusuilla tanssia, se on myös yhtä juhlaaaaaAAhahah, lohkaisinpa sitten tuoreen. Sori.

Jenny kirjoitti...

Norsunpinppi mainittu. Ja muutenkin niin totta!

Ohari kirjoitti...

Jenny, dingdong! Haluan muuten sanoa tässä vielä, että minusta norsunpinppi on (noin ajatuksen tasolla tietenkin) jotenkin kyllä ehkä liian söpö entiteetti kuvaamaan sitä mököttelyä, jonka juhlimiskriitiset toisinaan naamalleen järjestelevät. Mikä olisi parempi? Naama putinina?