lauantai 16. toukokuuta 2015

Diaspora

Blogilista lopettaa toimintansa 1.6.2015. Tämän jälkeen palveluun ei ole enää pääsyä.

* * *

Kuten joku ehkä siellä vielä muistaa – saa olla toiveikas! – aloitin bloggaamisen alkukeväästä 2005. Alkuun kirjoittelin pääsykokeisiin lukemisesta, tyhjäsilmäisen yhteishuoltajan arjesta pikkukylässä, nettideittailusta, vessapaperista ja sangriasta. Aika alkuvaiheessa panin kerran blogin alle – ihan muka vähän vahingossa – dynamiittia ja posautin koko höskän ilmaan. Sain kuitenkin arvostamaltani taholta palautetta, että hullu, niin hyvä blogi. Kirjoita äläkä mieti.

Vähän niin kuin että ole nätti ja hiljaÄH. Eihän ole.

Aika lailla innoistuin siitä ja kirjoitin lisää.

* * *

Sitten aloin –  ihan muka vähän vahingossa – tosissani seurustella, ja taas sai blogi siipeensä. Kuinka paha on ihminen, joka viattoman bloginsa ottaa hengiltä ei vain kerran vaan kahdesti? Ohiammuttu on sitkeämpi kuin Jeesus: jo toinen kuolleista herääminen todistettiin! Jeesuksella on revanssi, ja epäilenkin, että kyllä se sieltä tulee vielä toistamiseen.

(Nyt ei ajatella siellä yhtään Jeesuksen tulemisia. No! Kädet peiton päälle, tai muuten!)

* * *

Viimeisin versio on ollut sitkein ja tylsin. Nämä kaksi ominaisuutta liittyvät universaalisti yhteen. Katsokaa nyt vaikka maratoonareita ja muita pitkän matkan vaeltelijoita. Pelkkää jännettä, ei niistä sudetkaan piittaa.

 * * *

Opiskelua, joskus vähän tuohtunutta politiikkaa ja täysin epäseksikästä hölönpölöä olen tänne lähinnä tuupannut. Ei mitään jänniä paljasteluja eikä kovin henkilökohtaisia juttuja ylipäätään. Tutut lukevat, ja monesta tuntemattomasta lukijastakin on tullut tuttu. Monesti olen ajatellut, että tekisikö hitto kuitenkin hattutempun ja ottaisi blogilta hengen kolmannen, viimeisen kerran. En ole sitten kuitenkaan raaskinnut.

* * *

Tänään tilailin blogilistablogejani lukijaan, ja huokailin. Aika moni suosikkiblogini on päivittänyt viimeksi vuonna 2013. Tilasin ne silti. Monta on poistunut keskuudesta, kuka minnekin. Nyyh! Yhtä erityisen ihanaa blogia haikailen vieläkin, vaikka se on vallan tavoittamattomissa, muilla mailla marjassa. Tilasin kuitenkin Kuulutuksen koulutusohjelman. Se huikenteleva narttu on päivittänyt viimeksi aprillipäivänä 2008. Helpompi on uskovaisen ryömiä neulansilmästä ja Jeesuksen tulla monta kertaa peräkkäin kuin on Kuuluttajan taas tarttua hanuriin ja näppäillä mÄH palata ruotuun, mutta eiköhän se hempukka vielä reissuiltaan jossain vaiheessa notku nurkille. Saa olla toiveikas!

* * *

Monet eivät pitäneet uudesta, nyt jo vanhasta ja lopettavasta, Blogilistasta, ja varmaan syystä. Minä kuitenkin tykkäsin palvelusta aina, ja ikävä tulee. Mistä sitten enää tietää, kuinka moni lukee? Mistä tietää, kuka on hotein, nätein tai kuulein? Mistä enää edes ylipäätään löytää (uusia) blogeja? Blogilistan poismenosta (ja siitä huolimatta) Blogistan ehkä kituu ja riutuu, mutta siinäpähän sitkeytyy jänteväksi. Ei siitä kohta sudetkaan piittaa.

8 kommenttia:

Ana kirjoitti...

En oo muuten tarvinnut Blogilistaa mihinkään enää vuosiin. Silti löydän koko ajan uusia blogeja luettaviksi, haitaksi asti. Joskus niitä oli seurannassa nelisensataa, nyt olen karsinut alle kahteensataan. Eihän siinä muuta tartte kun lukea blogeja ja kommentteja, kyllä sieltä löytää kiinnostavia ihmisiä ja kissoja ihan helposti.

Anonyymi kirjoitti...

Minä ainakin olen ihan kauhuissani Blogilistan poismenosta - en tiedä miten elämä noin niin kuin käytännössä sen jälkeen edes jatkuu. Jotain olen yrittänyt näperrellä tuttujen blogien osoitteiden kanssa, mutta olen oikeasti hyvin, hyvin huolissani.

Ohari kirjoitti...

Ana, niinhän se menee juu. Mulla on tähän asti ollut lukijassa (Thunderbird) vain ne blogit, joita haluan ihan ehdottomasti seurata mutta jotka eivät ole blogilistalla, kuten eräs teikäläinen. Nyt siellä on rutkasti niitä enemmän.

Anonyymi, kantsii tilata seuratut blogit johonkin lukijaan. Kaikki blogit eivät syötettä tarjoa automatique, mutta huomasin, että kun kätsästi vain ottaa ja kirjoittaa blogin nimen perään atom, niin kummasti sieltä se syöte paukkii esille. Mulle jopa suurempi tragedia oli, kun iGoogle lopetti. Sen jälkeen olen ollut intternetissä vähän niin kuin heitteillä ja suunnitellut tämän tästä, että pitäisi varmaan väsätä jokin oma aloitussivu. Mutta ei siitä tulisi niin kiva kuitenkaan :-(

Minna kirjoitti...

Minä täällä haikailen vanhojen hyvien jo lopettaneiden blogien perään; Elma, Kaura, Helen, Kukkis... Nykyään joutuu lukemaan kaiken maailman tyyliblogeja ;). Ohari, keep going strong!

Tuuli kirjoitti...

Mä en ole vieläkään oppinut käyttämään lukijoita. Pitäis kai.

(Pirun captcha, 'valitse kaikki kuvat joissa on hampurilaisia'. Ny on nälkä.)

Ohari kirjoitti...

Mää en haluaisi käyttää lukijaa, koska vaikka sitä yritän oikein säätääkin, niin joistain blogeista tulee vain tekstiä. Ei se ole sama kuin koko blogi! Ei sinnepäinkään. Aina pitäisi sitten erikseen klikata blogi selaimeen ja äh. Toivottavasti joku laittaa uuden Blogilistan pystyyn.

Miksei robottisiivilä minulle koskaan hampurilaisia tarjoa?! Typeriä epäsanoja vain ja nyt 9124. Mitä sekin edes tarkoittaa? Kun aina sorsitaan.

Lilith kirjoitti...

Minä sain someraivarit ennen somea ja lopetin blogilistan käytön suurieleisesti silloin kun, no tiiätte te. Raivon laannuttua oon aina joskus käynyt siellä katsomassa ja todennut että kärjessä on vain ja ainoastaan vaateblogeja.
Toi on muuten ihana toi sitkeämpi kuin Jeesus! Paljon parempi kuin olla bigger than Beatles.
Jotain muutakin mä aattelin mut en mä enää muista. Niin sitä se olikin, että itse luen rss-syötteellä blogeja koska minäkään en halua lukea readerin kautta. Mutta sen menettää kun vaihtaa selainta tai konetta. Huono juttu on se.
Enhän mää voi edes kommentoida itsenäni, kun oon unohtanut salasanat ja ehkä tunnuksetkin. No Lilithi täällä kumminki, terve.

Ohari kirjoitti...

Terve Lilith! Kiva että tykkäsit Jeesuksesta. Vaikka en ole uskonnollinen sitten yhtään, Jeesusta kohtaan tunnen syvää ja leppymätöntä sympatiaa. Siinä oli kaveri just niin kohdillaan! Lukijan syöte on tylsä ja mälsä ja kaikkea siltä väliltä. Haluan palvelun, johon mennä ja sitten ihastella, että oo! näin paljon lukemattomia blogeja – pitääpä tulla jokin päivä tässä lähiaikoina lukemaan. Tuolla Birdyssä ne kukkuvat syyttävinä. Lue minut, ota minut! Tee minusta selvää!